Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


miercuri, 3 martie 2010

Prajitura de ciocolata de post

Te-ai gandit vreodata sa pregatesti o prajitura de ciocolata fara lapte, fara oua si fara unt? Atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de post de prajitura de ciocolata, care este la fel de gustoasa ca una cu lapte si oua.

Ingrediente pentru prajitura de ciocolata de post:


* 1 cana de apa calda

* 1 jumatate de cana de pudra de cacao

* 1 cana si jumatate de faina

* 1 cana de zahar

* 3 sferturi de lingurita de praf de copt

* 1 jumatate de lingurita de sare

* 1 jumatate de cana de ulei de floarea soarelui (care poate fi inlocuit si cu ulei de porumb)

* 1 lingura de esenta de vanilie

* 2 lingurite de otet distilat.


Cum se prepara prajitura de ciocolata de post:


* Incalzeste cuptorul la nivelul cinci. Tapeteaza o tava rotunda cu putin ulei si pudra de cacao.

* Intr-un castron mic amesteca apa cu pudra de cacao.

* Intr-un castron mare combina faina, zaharul, praful de copt si sarea si fa o gaura in mijloc. Adauga amestecul de cacao, apoi uleiul si vanilia. Amesteca pana devine o crema fina. Incorporeaza si otetul. Toarna compozitia in tava.

* Baga tava la cuptor si las-o la copt pentru 30-35 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa pentru verificarea aluatului va ramane curata. Dupa ce ai scos tava din cuptor las-o sa se raceasca pentru 20 de minute.


Cum se serveste prajitura de ciocolata de post:


* Cu ajutorul unui cutit scoate prajitura din tava si intoarce-o invers.

* O poti servi cu sos de ciocolata, cu dulceata de fructe sau fructe proaspete.

Un comentariu:

  1. tort cu zmeura si cheesecake cu rom, De Florii - tort cu zmeura si cheesecake cu rom
    Marime text: A A | Recomanda acest articol | Printeaza reteta Print
    1710 Vizite | Scor: 5

    Acest articol este special dedicat tuturor celor care isi sarbatoresc ziua de nume de Florii, cat si celor care au persoane in familie cu nume de flori si vor sa le surprinda cu un tort delicios, de primavara. Asadar, uram “La multi ani!” tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica de Florii si va invitam sa incercati aceste doua retete, primul tort este “de dulce”, iar al doilea desert este de post.

    Iata delicioasele retete:

    Tort de zmeura si lamaie

    Timp de preparare:
    1 ora si 5 minute (complexitate medie)

    Ingrediente:
    1 ceasca de unt, 2 cesti de zahar, 4 oua, 3 cesti de faina, 3 lingurite de praf de copt, 1 lingurita de sare, 1 ceasca de lapte, 1 lingurita de esenta de vanilie, 1 lingurita de esenta de migdale, 1 borcan de gem de zmeura, fara seminte (aprox. 300 g)

    Glazura: 1 cana si un sfert de unt, 3 cesti de zahar pudra, 3 linguri de suc de lamaie, 2 lingurite de coaja rasa de portocale

    Mod de preparare:
    Intr-un bol mare, amestecati untul si zaharul pentru a obtine o textura cremoasa. Adaugati ouale, cate unul, batand bine dupa ce il adaugati pe fiecare. Combinati faina, praful de copt si sarea. Amestecati laptele, esenta de migdale si esenta de vanilie; adaugati in amestecul de crema alternativ cu ingredientele uscate. Trasferati crema astfel obtinuta in trei tavi de copt rotunde, unse si presarate cu faina, de aceeasi dimensiune.
    Coaceti in cuptorul incalzit la 180 grade C pentru 18-22 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in centrul blatului iese curata. Lasati sa se raceasca pentru 10 minute inainte sa scoateti blaturile din tava, apoi lasati-le sa se raceasca complet.
    Despartiti fiecare blat in doua, pe orizontala. Puneti un strat pe un platou si ungeti cu o cincime din gem. Repetati de inca patru ori straturile. Puneti ultima jumatate de blat care a mai ramas. Pentru glazura, intr-un bol, bateti untul pana devine cremos. Gradual adaugati si zaharul pudra, sucul de lamaie si coaja de lamaie. Imbracati partea de sus si laturile tortului cu glazura. Puteti orna cu fructe de zmeura proaspete si cu frunze de menta, poate chiar sa formati o floricica din zmeura si frunzele de menta, pentru sarbatorit(-a).


    Cheesecake cu rom si ciocolata

    Timp de preparare:
    3 ore (complexitate medie)

    Ingrediente:
    1 ceasca de migdale macinate
    1 ceasca de faina de grau
    2/3 ceasca de margarina

    2 pachete de tofu (aprox. 300 de grame)
    1 ceasca si jumatate de zahar
    7 linguri de cacao
    ¼ ceasca de ulei de floarea soarelui
    ½ ceasca de lapte de soia
    ¼ ceasca de rom
    1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie

    Mod de preparare:
    Preincalziti cuptorul la 165 de grade C. Intr-un bol mediu, combinati migdalele macinate si faina, apoi adaugati margarina pana ce se formeaza un aluat. Intindeti aluatul intr-o tava de copt rotunda.
    Intr-un blender, faramitati tofu. Adaugati zahar, cacao, ulei, lapte de soia, rom si esenta de vanilie. Lasati in blender pana ce devine cremos amestecul. Puneti crema de tofu peste blatul din tava.
    Coaceti in cuptor pentru aproximativ 75 de minute sau pana cand crema este coapta. Lasati se raceasca in tava si apoi raciti in frigider inainte sa scoateti prajitura din tava.

    Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Persoane interesate