In perioada postului este destul de dificil sa pregatesti mancarurile pe care le-ai pregati altfel foarte rapid. Insa nu este imposibil. Iata propunerea noastra de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi.
Pentru 8 portii de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi ai nevoie de:
* 450 de grame de paste - melcisori
* 0,3 cani ulei de masline
* 2 cutii de rosii fara piele
* 1 cutie mica de masline negre, taiate felii
* 0,2 cani patrunjel proaspat tocat
* 1, 25 lingurite sare
* 0,25 lingurite piper
* 1-2 catei de usturoi.
Cum se prepara salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:
* Fierbe melcisorii in functie de instructiunile trecute pe punga in care se afla. Clateste-I apoi in apa rece, apoi pune-i la scurs si lasa-i pana s-au uscat.
* Intre timp scurge rosiile, pastrand lichidul din cutie.
* Taie rosiile in bucati si pune-le intr-un bol larg. Marunteste usturoiul si adauga-l peste rosii.
* Pune si maslinele feliate, patrunjelul, sarea, piperul si uleiul de masline.
* Amesteca bine toate ingredientele.
* Adauga malcisorii si amesteca usor pentru a se combina cu sosul. Pentru a se umezi si mai bine, pune si 1-2 linguri de suc de rosii din cel pe care l-ai dat deoparte.
* Da bolul la racoare pentru cel putin o ora.
Cum se serveste salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:
* Se serveste rece. Daca inainte de a pune pe masa bolul ti se pare ca pastele s-au uscat, adauga inca 1-2 linguri de suc de rosii si amesteca.
Pofta buna!
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Ingrediente:
RăspundețiȘtergere3 oua
1/2 kg. faina
200 g margarina
200 g unt
3-4 linguri lapte
1 lingurita amoniac
450 g zahar farin
2 linguri cacao
2 linguri gem
1 pahar cu visine din visinata, dar fara samburi
ciocolata menaj
Mod de preparare:
Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii de la aragaz, din 3 galbenusuri, 1/2 faina,200 g margarina, 3-4 linguri de lapte,1 lingurita de amoniac, 150 g zahar farin.
Pentru crema, se amesteca 200 g unt cu 150 g zahar farin, se adauga apoi 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem, iar una din cele 3 foi(coapte pe dosul tavii) de rupe si se inmoaie cu putin lapte pana se face ca o pasta. Apoi se amesteca cu crema.
Glazura se face batandu-se 3 albusuri cu 150 g zahar deasupra unui vas cu apa fiarta, pana se ingraosa ca o smantana.
Prajitura se monteaza astfel: o foaie jos peste care se pune crema, apoi urmatoarea foaie peste care se aseaza albusurile batute ca o smantana. Deasupra se rade ciocolata de menaj.
Se serveste rece!!
Pofta buna!