Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


joi, 11 martie 2010

Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi

In perioada postului este destul de dificil sa pregatesti mancarurile pe care le-ai pregati altfel foarte rapid. Insa nu este imposibil. Iata propunerea noastra de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi.

Pentru 8 portii de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi ai nevoie de:


* 450 de grame de paste - melcisori

* 0,3 cani ulei de masline

* 2 cutii de rosii fara piele

* 1 cutie mica de masline negre, taiate felii

* 0,2 cani patrunjel proaspat tocat

* 1, 25 lingurite sare

* 0,25 lingurite piper

* 1-2 catei de usturoi.

Cum se prepara salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:


* Fierbe melcisorii in functie de instructiunile trecute pe punga in care se afla. Clateste-I apoi in apa rece, apoi pune-i la scurs si lasa-i pana s-au uscat.

* Intre timp scurge rosiile, pastrand lichidul din cutie.

* Taie rosiile in bucati si pune-le intr-un bol larg. Marunteste usturoiul si adauga-l peste rosii.

* Pune si maslinele feliate, patrunjelul, sarea, piperul si uleiul de masline.

* Amesteca bine toate ingredientele.

* Adauga malcisorii si amesteca usor pentru a se combina cu sosul. Pentru a se umezi si mai bine, pune si 1-2 linguri de suc de rosii din cel pe care l-ai dat deoparte.

* Da bolul la racoare pentru cel putin o ora.


Cum se serveste salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:


* Se serveste rece. Daca inainte de a pune pe masa bolul ti se pare ca pastele s-au uscat, adauga inca 1-2 linguri de suc de rosii si amesteca.


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Ingrediente:

    3 oua
    1/2 kg. faina
    200 g margarina
    200 g unt
    3-4 linguri lapte
    1 lingurita amoniac
    450 g zahar farin
    2 linguri cacao
    2 linguri gem
    1 pahar cu visine din visinata, dar fara samburi
    ciocolata menaj


    Mod de preparare:

    Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii de la aragaz, din 3 galbenusuri, 1/2 faina,200 g margarina, 3-4 linguri de lapte,1 lingurita de amoniac, 150 g zahar farin.

    Pentru crema, se amesteca 200 g unt cu 150 g zahar farin, se adauga apoi 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem, iar una din cele 3 foi(coapte pe dosul tavii) de rupe si se inmoaie cu putin lapte pana se face ca o pasta. Apoi se amesteca cu crema.

    Glazura se face batandu-se 3 albusuri cu 150 g zahar deasupra unui vas cu apa fiarta, pana se ingraosa ca o smantana.

    Prajitura se monteaza astfel: o foaie jos peste care se pune crema, apoi urmatoarea foaie peste care se aseaza albusurile batute ca o smantana. Deasupra se rade ciocolata de menaj.

    Se serveste rece!!
    Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Persoane interesate