Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


miercuri, 24 martie 2010

Peste copt cu legume

Pestele este unul dintre cele mai mai sanatoase alimente pentru om. Medicii si specialistii in nutritie recomanda consumul de peste cel putin de doua ori pe saptamana, spunand ca o alimentatie sanatoasa inseamna si acest lucru.

Pestele poate fi gatit in multe feluri (copt, fiert, prajit in ulei sau pe gratar) iar pe tipul postului poate fi consumat in zilele insemnate cu “dezlegare la peste”, insa fara a fi in combinatie cu branzeturi sau alte carnuri.

Iata asadar o reteta de peste copt cu legume delicioasa si mai ales, cu putine grasimi.
Pentru 4 portii aveti nevoie de:

* 2 dovlecei, taiati bucati
* 2 cepe rosii, taiate bucati
* 3 rosii, taiate bucati
* Un sfert de cana de masline negre maruntite
* 60 ml ulei de masline
* 4 bucati subtiri de peste fara piele (peste alb, de preferinta de apa dulce, precum cod, merluciu, salau) pe care il puteti cumpara in varianta file
* 1 catel de usturoi pisat
* 1 lingurita suc de lamaie
* 1 lingurita mustar Dijon
* O jumatate de cana de patrunjel maruntit
Cum se prepara:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un vas pentru copt puneti o lingurita de ulei, apoi puneti legumele si amestecati usor.

Puneti o alta lingurita cu ulei peste peste si puneti-l deasupra legumelor. Bagati vasul cu legumele si pestele la cuptor pentru 25-30 de minute. Faceti un dressing din usturoiul pisat, sucul de lamaie, mustar si uleiul care a ramas.
Mod de servire:

Impartiti legumele din vas pe farfurii si puneti deasupra lor cate o bucata de peste. Turnati usor dressing-ul peste peste si presarati deasupra patrunjelul maruntit.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Persoane interesate