Pestele este unul dintre cele mai mai sanatoase alimente pentru om. Medicii si specialistii in nutritie recomanda consumul de peste cel putin de doua ori pe saptamana, spunand ca o alimentatie sanatoasa inseamna si acest lucru.
Pestele poate fi gatit in multe feluri (copt, fiert, prajit in ulei sau pe gratar) iar pe tipul postului poate fi consumat in zilele insemnate cu “dezlegare la peste”, insa fara a fi in combinatie cu branzeturi sau alte carnuri.
Iata asadar o reteta de peste copt cu legume delicioasa si mai ales, cu putine grasimi.
Pentru 4 portii aveti nevoie de:
* 2 dovlecei, taiati bucati
* 2 cepe rosii, taiate bucati
* 3 rosii, taiate bucati
* Un sfert de cana de masline negre maruntite
* 60 ml ulei de masline
* 4 bucati subtiri de peste fara piele (peste alb, de preferinta de apa dulce, precum cod, merluciu, salau) pe care il puteti cumpara in varianta file
* 1 catel de usturoi pisat
* 1 lingurita suc de lamaie
* 1 lingurita mustar Dijon
* O jumatate de cana de patrunjel maruntit
Cum se prepara:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un vas pentru copt puneti o lingurita de ulei, apoi puneti legumele si amestecati usor.
Puneti o alta lingurita cu ulei peste peste si puneti-l deasupra legumelor. Bagati vasul cu legumele si pestele la cuptor pentru 25-30 de minute. Faceti un dressing din usturoiul pisat, sucul de lamaie, mustar si uleiul care a ramas.
Mod de servire:
Impartiti legumele din vas pe farfurii si puneti deasupra lor cate o bucata de peste. Turnati usor dressing-ul peste peste si presarati deasupra patrunjelul maruntit.
Pofta buna!
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu