O reteta ideala pentru zilele de iarna: o supa calda de ciuperci, fierbinte si cremoasa, imbogatita delicat de "cubetti" de avocado.
Avocado este un fruct extrem de interesant, cu un continut lipidic ridicat (dar din fericire care ajuta la scaderea colesterolului "rau"), bogat in vitamina A, B, C,E. K, potasiu, magneziu, seleniu,beta-caroten (si nu numai).
Daca nu ati incercat pana acum avocado in preparate calde, atunci nu ezitati sa o faceti. Regula e sa adaugati avocado la final, cand supa este gata (nu se fierbe).
Veti descoperi un gust cremos, placut, catifelat, care completeaza perfect o supa-crema de ciuperci cu smantana, facandu-va mai confortabila o seara de iarna.
Ingrediente:
-500 gr ciuperci champignon
-un morcov
-o radacina de telina
-o ceapa mare sau 2 mici
-un catel de usturoi
-100 ml smantana(optional)
-un avocado bine copt
-putin suc de lamaie
-patrunjel verde
-sare,piper
Fierbeti ceapa, morcovul si telina.Spalati si curatati ciupercile.Cand legumele sunt aproape fierte, adaugati ciupercile si usturoiul.Lasati sa fiarba la foc mediu, pana cand sunt patrunse si ciupercile.
Inlaturati ceapa din supa, iar restul legumelor puneti-le in robotul de bucatarie.
Mixati bine si apoi turnati piureul inapoi in supa.Adaugati smantana lichida si continuati sa mai fierbeti inca 2 -3 clocote.Opriti focul si adaugati patrunjel tocat in supa.
Desfaceti fructul de avocado, indepartati samburele si scoateti miezul. Jumatate din miez il faceti cubulete (pe care le stropiti cu suc de lamaie sa nu se oxideze), iar cealalta o pasati cu furculita, amestecati cu putin suc de lamaie si o transformati in piure de avocado.Piureul de avocado il amestecati cu supa, pana la omogenizare.
Restul de piure ramas in farfurie se poate amesteca cu putina smantana pentru a-l folosi ca decor final.Puneti supa de ciuperci in boluri, adaugati cubuletele de avocado, presarati patrunjel.Daca vreti, adaugat si sosul ramas de avocado cu smantana.Se serveste fierbinte.
O supa ce produce o senzatie de confort si relaxare...minunat!
Pofta buna!
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu