Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


marți, 9 martie 2010

Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta

Avocado: previne cancerul, bolile de inima si diabetul

Este bogat in grasimi, insa contine grasimile mononesaturate care reduc riscul de aparitie a cancerului, a bolilor de inima si a diabetului. "El ajuta la regenerarea sanguina si celulara, stabilizeaza glicemia si este perfect in problemele cardiovasculare", este parerea expertilor. De asemenea, are un continut ridicat de fibre (11-17 grame per fruct) si luteina, un antioxidant benefic pentru sanatatea ochilor si a pielii.

Merele: previn cancerul si bolile de inima

"Un mar pe zi te fereste de doctori, mai ales daca il consumi cu coaja", sustin cercetatorii. Acest fruct este plin de antioxidanti puternici - quercetina si catechine - care protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi. Astfel riscul de a face cancer si de a suferi de afectiuni cardiovasculare este diminuat semnificativ.

Studiile efectuate arata ca in coaja marului se gasesc de 5 ori mai multi polifenoli decat in miez. Merele sunt foarte bogate in fibre (cam de doua ori mai multe fibre decat in alte fructe obisnuite, precum piersici, struguri si grepfruit) care te scapa de senzatia de balonare.

Afinele: previn problemele de vedere, cancerul si diabetul

Superstaruri in procesul de anti-imbatranire a pielii, afinele sunt pline de antioxidanti - in special, antocianine - care imbunatatesc vederea si ajuta creierul sa functioneze normal. De asemenea, ofera protectie impotriva maladiei Alzheimer, Parkinson, diabet si boli cardiovasculare. Alte studii au confirmat faptul ca afinele au cea mai puternica actiune anticancerigena dintre toate fructele.

Varza: previne cancerul si virusii

"Varza consumata de cel putin o data pe saptamana este deosebit de benefica pentru barbati, deoarece reduce riscul de aparitie a cancerului de colon cu pana la 66%. De asemenea, ea stimuleaza sistemul imunitar, ucide bacteriile si virusii, curata sangele", afirma expertii. Daca preferi varza rosie vei beneficia si de puterea antocianinelor, cu efecte anticancerigene puternice.

Peste si ulei de peste: fara cancer, diabet, artrita si depresie

Un consum adecvat de peste te va ajuta sa previi bolile de inima, cancerul, maladia Alzheimer, diabetul si artrita. De asemenea, pestele mai gras ajuta in cazul depresiilor. Asociatia Americana a Inimii recomanda ca adultii sa consume cel putin 2 portii de peste pe saptamana, in special somon, hering, sardine (care sunt cei mai sanatosi pentru inima, deoarece contin acizi grasi omega-3). Evita varietatile de peste care contin mercur (rechin, macrou, tilefish, tonul gras, pestele-spada). Bucatile de ton light din conserva sunt in regula.

Usturoiul: previne cancerul, racelile si infectiile

Studiile arata ca usturoiul scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor, prevenind blocarea arterelor. "2-3 catei de usturoi consumati zilnic ajuta cardiacii sa reduca la jumatate numarul atacurilor de inima. De asemenea, usturoiul se numara printre alimentele cele mai indicate in prevenirea cancerului. Daca este gatit ajuta la detoxifierea organismului (de mercurul din peste, de exemplu). Are efecte antibacteriene si antivirale, crescand rezistenta organismului la raceli si infectii. Iar daca nu sporti mirosul de usturoi care persista dupa consumul lui, mesteca o frunza proaspata de patrnjel si au scapat de el!

Ciupercile: previn cancerul, infectiile virale si hipertensiunea

Folosite de secole in medicina, ciupercile au efecte puternice asupra sistemului imunitar. Ele previn si trateaza cancerul, infectiile virale, colesterolul ridicat si hipertensiunea. In Asia, ciupercile sunt folosite ca adjuvant in tratamentul cancerului, datorita capacitatii de a contracara efectele toxice ale chemoterapiei si ale radiatiilor.

Migdalele: previn bolile de inima si te ajuta sa slabesti

Sunt bogate in fibre si acizi mononesaturati, avand efecte benefice asupra nivelului de colesterol. Potrivit Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) consumul a 42 de grame de oleaginoase poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. Cu toate ca migdalele sunt relativ bogate in grasimi si calorii, studiile arata ca un consum adecvat de migdale te poate ajuta sa slabesti (cantitatea de proteine, fibre si grasimi mononesaturate dau senzatia de satietate, evitand mancatul in exces).

Ouale: protejeaza inima si creierul

Constituie cele mai bune surse de proteine, intrecand soia, laptele, carnea de vita si zerul. Pe langa faptul ca mai contin si cei 9 aminoacizi esentiali, sunt foarte bogate in nutrienti. Si mananca si galbenusul! Multe persoane il ocolesc, deoarece considera ca le afecteaza negativ nivelul colesterolului. Insa, galbenusul de ou contine cholina, care protejeaza inima si creierul, si previne acumularea colesterolului si a grasimilor in ficat.

Semintele de in: reduc inflamatiile

Contin proteine, acizi grasi, minerale (magneziu, potasiu si zinc) si fibre.

Rodiile: previn bolile de inima si cancerul

Au de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu si ceaiul verde, iar sucul lor este folosit pentru reducerea placilor ateromatoase. Ofera protectie impotriva bolilor de inima. Expertii au constatat ca un consum regulat si de durata a sucului de rodii incetineste procesul de imbatranire si protejeaza organsimul de cancer.

Vinul rosu: face bine la inima

O cantitate mica de alcool consumat in fiecare zi face bine la inima, deoarece mareste colesterolul bun si reduce riscul de formare a cheagurilor de sange. "Vinul rosu contine antioxidanti puternici, resveratrol si saponine care aduc beneficii maxime aparatului cardiovascular", sustin expertii. Nu uita: mai mult de o bautura consumata zilnic este asociata cu cresterea tensiunii arteriale.

Ciocolata neagra: previne bolile de inima si are putine calorii

Cand vine vorba despre ciocolata, cu cat mai amaruie este cu atat mai bine pentru sanatatea ta. Beneficiile ciocolatei sunt aduse de flavone si antioxidanti. Tine minte ca trebuie sa alegi ciocolata care contine peste 60% cacao, deoarece aceasta contine si mult mai putine calorii si daca este consumata moderat scade nivelul colesterolului rau si previne formarea placilor de aterom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Persoane interesate