Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


luni, 29 martie 2010

Cartofi cu mustar la cuptor

Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copti cu mustar la cuptor, are ca origine nu Franta, asa cum probabil ne-am astepta, ci Grecia, o tara suprinzator de iubitoare de mustar. Inevitabil mustarului i se alatura uleiul de masline si oregano pentru a realiza o garnitura excelenta pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel.

Portii: 4
Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:
* 1 kilogram de cartofi
* 1 lingura de ulei de masline
* 3 linguri de mustar galben
* 3 catei de usturoi
* 1 lingura de oregano uscat
* sare
* piper

Preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Spalati cartofii - daca sunt noi - sau curatati-i de coaja. Curati si pisati usturoiul.
3. Taiati cartofii daca sunt mari in jumatati sau sferturi.
4. Amestecati uleiul de masline cu mustarul, usturoiul, oregano, sare si piper.
5. Tapetati o tava cu o foaie de pergament.
6. Ungeti cartofii cu amestecul de mustar si puneti-i in tava.
7. Coaceti cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.

Cartofii cu mustar la cuptor se servesc fierbinti, ca mancare in sine sau garnitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Persoane interesate