Stiai ca poti vopsi ouale in albastru folosind afine conservate sau portocalii utilizand morcovi? Ori ca poti obtine culoarea verde din spanac iar rosul din suc de rodie? Vrei ca anul asta sa faci oua vopsite numai prin culori naturale? Citeste sfaturile noastre si vei reusi sa faci acest lucru cu mai putin efort.
Ouale vopsite in culori obtinute in mod natural, din flori si fructe de plante sunt mai sanatoase decat cele obtinute din colorantii cumparati din magazin.
Sfaturi de aplicat inainte de a vopsi ouale cu ajutorul culorilor obtinute natural
Inainte de a te apuca de treaba ar trebui sa stii ca o culoare va fi cu atat mai intensa cu cat vei tine ouale scufundate in lichidul de vopsit pentru mai mult timp. De asemenea, poti desena ouale, astfel incat efectul obtinut in final sa fie ori cu diverse desene, ori cu anumite cuvinte scrise. Poti face acest lucru cu ajutorul unui creion cu ceara sau a unei bucatele de ceara. Cu aceste poti sa desenezi sau scrii pe coaja oului, un sinbol ori un cuvant, inainte de a introduce oul in vasul cu vopsea.
Daca vrei sa il colorezi in nuante sau cu anumite zone fara culoare, va trebui sa infasori oul cu o banda de cauciuc, pe care sa o lipesti pe coaja oului, astfel incat vopseaua sa nu patrunda pana la coaja. Ia banda de pe oua dupa ce acestea s-au uscat complet, astfel incat sa nu patezi zonele ramase neacoperite.
Spala ouale fierte tari in apa cu putin detergent virgula pentru a inlatura orice urma de grasime care ar putea impiedica aderenta culorii la coaja de ou. Inainte de a le adauga in solutie, lasa-le sa se raceasca bine.
Apreciaza cata apa sa pui in fucntie de cat de concentrata vrei sa fie solutia si culoarea rezultata. Recomandat ar fi sa pui cel putin o cana de apa pentru fiecare pumn de fruct sau frunze pe care il pui la fiert. Pune apa la fiert, las-o sa dea in clocot, apoi da focul mai mic.
Cum sa prepari vopseaua naturala si cum vopsesti ouale
Adauga substanta pe care o vei folosi pentru vopsit, apoi las-o sa fiarba timp de cel putin 15 minute, pana cand culoarea obtinuta este cea pe care ti-o doresti. Tine cont de faptul ca pe coaja oului culoarea nu va arata la fel de inchisa ca in oala cu substanta de colorat.
Ia oala de pe foc si adauga amestecul rezultat intr-o cana cu gradatii de masurat. Adauga 2-3 lingurite de otet pentru fiecare cana de lichid. Rastoarna amestecul intr-un vas destul de adanc pentru a acoperi complet ouale pe care vrei sa le vopsesti.
Lasa ouale in lichidul colorat pana cand acestea au capatat culoarea care ti-o doresti, chiar si pe tot parcursul noptii. Din cand in cand apasa usor ouale in lichid cu ajutorul unei linguri cu gauri. Iar daca ouale nu sunt facute doar in scop estetic, ci vrei si sa le mananci, ar fi indicat ca vasul cu oua acoperite de lichid sa stea in frigider.
Atunci cand le scoti, fa-o cu grija, cu ajutorul unei linguri strecuratoare si pune-le pe o suprafata care sa nu le indeparteze culoarea. Iar dupa ce s-au uscat, le poti unge un putin ulei pentru a le da un look stralucitor.
Ce culori obtii din diverse plante??
Iti oferim mai jos o lista de culori si plantele, respectiv fructele pe care ar trebui sa la folosesti pentru a obtine respectivele culori.
Pentru albastru:
* Afine conservate
* Foi de ceapa rosie fierte
* Suc de struguri rosii inchisi sau violet.
Pentru maro sau bej:
* Cafea tare sau cafea instant
* Coji de nuci fierte
* Ceai negru.
Pentru portocaliu inchis:
* Pudra de chili.
Pentru verde:
* Frunze de spanac.
Pentru galben – verzui:
* Coji de mere galbene, fierte.
Pentru culoarea lavandei:
* Ceai rosu.
* Un amestec de flori de pom fructifer de culoare violet si 2 linguri de suc de lamaie.
* Suc de struguri violet.
Pentru portocaliu:
* Coji de ceapa alba
* Morcovi
* Paprica.
Pentru roz:
* Sfecla
* Merisoare
* Afine
* Suc de struguri rosii
* Suc de la sfecla conservata.
Pentru rosu:
* Multe coji de ceapa rosie
* Suc de rodie
* Cirese conservate, cu sirop
* Zmeura.
Pentru violet:
* Flori de pom fructifer violet
* Ceai de hibiscus
* Coji de ceapa rosie, intr-o cantitate mica
* Vin rosu.
Pentru galben:
* Coji de portocala sau lamaie
* Varfuri de morcovi
* Ceai de galbenele
* Seminte de telina
* Ceai verde
* Chimion pisat
* Sofran pisat.
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu