Sucurile proaspete de fructe sau legume sunt excelente pentru organismul nostru, sunt pline de vitamine, ne intaresc sistemul imunitar si ne feresc de o serie de boli si afectiuni. Totusi, consumate in exces sau pe fondul unor probleme de sanatate deja existente, sucurile naturale pot provoca diverse neplaceri.
Spre exemplu, sucurile naturale de lamaie, portocala, mere, coacaze si afine sunt contraindicate persoanelor care sufera de ulcer, gastrita sau probleme ale pancreasului. Aceste sucuri contin multi compusi organici care cresc aciditatea gastrica, provoaca arsuri ale stomacului dar si atacuri de durere.
De asemenea, sucul de struguri este restrictionat persoanelor care sufera de diabet zaharat pentru ca acesta contine o cantitate mare de glucoza.
Iata proprietatile nutritionale ale celor mai sanatoase sucuri de legume si fructe si situatiile in care trebuie sa te feresti de acestea:
Sucul de morcov
Sucul proaspat de morcov este considerat regele sucurilor de legume. Acesta contine mult beta-caroten, vitamina B, potasiu, calciu si alte substante minerale. Toate acestea fac sucul de morcov sa fie foarte sanatos, mai ales pentru copii, pentru persoanele cu o imunitate scazuta dar si pentru cei care sufera de probleme ale pielii.
Beta–carotenul este foarte bun pentru vedere, imbunatatind mai ales vederea de noapte.
Este bine de stiu faptul ca nu este recomandat sa bei prea mult suc de morcovi deoarece excesul de beta-caroten poate da pielii tale o nuanta portocalie. Un pahar de suc pe zi este mai mult decat suficient.
Atentie! Sucul de morcov este contraindicat in caz de ulcer peptic sau diaree acuta.
Sucul rosii
Sucul de tomate reduce riscul de cancer si este foarte benefic femeilor insarcinate, dar si celor care alapteaza. Acesta este sarac in calorii, astfel poate fi baut chiar si de persoanele care au probleme cu kilogramele in plus.
Sucul de rosii se bea cu aproximativ 30 de minute inainte de masa deoarece pregateste stomacul si intestinele pentru o mai buna digestie alimentara.
Anumite persoane au obiceiul de a adauga sare in sucul de rosi, dar din pacate acest lucru reduce din calitatile terapeutice ale sucului. Pentru un plus de aroma, este indicat sa se adauge frunze proaspete de patrunjel (tocate marunt) .
Sucul de rosii este contraindicat in caz de gastrita, ulcer, pancreatita si colecistita acuta.
Sucul de mere
Marul este bogat in vitaminele C si P, dar are si o cantitate mare de potasiu, calciu, saruri de fier, cupru, mangan si zinc. Sucul de mere este foarte benefic persoanelor care sufera ateroscleroza, probleme ale ficatului, boli de rinichi sau ale vezicii urinare.
Pectina din sucul de mere normalizeaza activitatea intestinelor, iar continutul ridicat de compusi organici si zahar contribuie la refacerea rapida dupa depunerea unor activitati fizice solicitante.
Se poate bea suc de mere zilnic, in cantitati de cel mult 1 litru, fara niciun fel de problema.
Totusi, acesta este contraindicat persoanelor care sufera de gastrita, ulcer peptic si pancreatita acuta.
Sucul de struguri
Sucul de struguri contine cantitati semnificative de zahar si potasiu si se recomanda in stari de epuizare nervoasa si insuficienta circulatorie periferica. Totodata, acesta poate reduce riscul de boli de inima, poate scade nivelul colesterolului si al presiunii arteriale.
Sucul de struguri are efecte diuretice si laxative si nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet, obezitate, ulcer peptic si stari inflamatorii ale plamanilor.
Sucurile de citrice
Bogate in vitamina C si potasiu, sucurile de citrice intaresc sistemul imunitar, stimuleaza vitalitatea si energia, indeparteaza oboseala si curata sangele de toxine. Sucul de citrice este foarte util in prevenirea aterosclerozei, a hipertensiunii arteriale si a cancerului.
Totusi, persoanele care sufera de ulcer gastric, gastrita cronica sau pancreatita nu au voie sa consume sucuri de citrice.
Sucul de rodie
Sucul de rodie se asimileaza foarte rapid de catre organism, stimuleaza pofta de mancare si regleaza activitatea stomacului. Acesta are efecte diuretice, antiinflamatoare si si antiseptice.
Este recomandat ca sucul de rodie sa fie diluat cu apa deoarece contine foarte multi acizi care pot produce iritatii ale mucoasei gastrice si care pot provoca distrugerea smaltului dintilor.
Sucul proaspat de rodie este contraindicat in gastrita cu aciditate mare, ulcer peptic si pancreatita.
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu