Vinetele sunt legume care pot fi consumate in orice anotimp, iar retetele care au la baza vinetele sunt foarte gustoase si de cele mai multe ori, sarace in calorii. Reteta cu vinete si parmezan poate fi o idee potrivita pentru o gustare delicioasa, care poate fi facuta intr-un timp destul de scurt.
Timp total de preparare: 1 ora, din care timp de preparare: aproximativ 25 de minute si timp de coacere: 35 de minute.
Pentru 8-10 portii de vinete cu parmezan aveti nevoie de:
* 3 vinete, decojite si taiate in felii subtiri
* 2 oua, batute
* 4 cani cu pesmet
* 6 cani cu sos de spaghetti, puse separat (sosul poate fi gasit in supermarketuri sau poate fi preparat acasa)
* 1 pachet de branza mozzarella maruntita
* Jumatate de cana de parmezan ras
* O jumatate de lingurita de busuioc uscat si maruntit
Mod de preparare pentru vinetele cu parmezan:
* Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
* Puneti intr-o tava hartie de copt
* Treceti feliile de vinete prin ou si apoi prin pesmet. Asezati feliile cate una, pe rand, in tava si coaceti-le in cuptorul preincalzit cate 5 minute pe fiecare parte.
* Intr-un vas potrivit, care sa poata fi bagat la cuptor, puneti sosul de spaghetti pentru a acoperi fundul vasului. Puneti un rand de felii de vinete in sos, apoi presarati mozzarella si parmezan.
* Repetati aceasta operatiune pana ati terminat vinetele si branza iar la final puneti deasupra busuiocul.
* Bagati vasul la cuptor pentru 35 de minute sau pana cand continutul devine auriu spre maroniu.
Mod de servire pentru vinetele cu parmezan:
De preferinta cald. Este o gustare care merge foarte bine cu un vin rosu, parfumat, cu nuante florale.
Pofta buna!
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu