Solutii rapide si eficiente pentru o masa fara colesterol
Vreti sa gatiti ceva deosebit?
Uitati de mesele traditionale pline de grasimi, ulei si sosuri grele. Bucurati-va de gustul delicios al unei mese sanatoase!
Ce nu e bun pentru dvs. ?
Deja stiti ca trebuie sa evitati E-urile, ingredientele-surpriza si grasimile in exces…dar nu este suficient. Organismul uman nu este inca pregatit, din punct de vedere genetic, pentru a consuma 90% produse industrializate sau chimice.
Daca vreti sa aveti o viata sanatoasa, urmati sfaturile nutritionistilor:
1. Inlocuiti smantana
Inlocuiti smantana cu iaurt. Cel mai bine ar fi sa consumati iaurt dietetic, dar chiar si iaurtul normal are mai putina grasime decat smantana.
Pentru a inlocui smantana in sosuri si mancarurile gatite, puteti folosi branza Cottage degresata. (Branza Cottage este o specialitate englezeasca. Este o branza proaspata, moale, foarte putin sarata.)
Iar daca nu puteti renunta la smantana, pentru a gati diferite sosuri, incercati sa folositi smantana degresata sau sana.
2. Carne rosie: da sau nu?
Este recomandat sa consumati cat mai putina carne rosie. De exemplu, puteti inlocui foarte usor carnea de vita sau de porc cu cea de curcan, mult mai slaba in colesterol si foarte gustoasa.
Carnea de pui este de mult un aliment de baza in lume, si este mult mai sanatoasa decat carnea de porc sau de vita. De asemenea, consumati cat mai mult peste. Pestele este, inca, unul dintre cele mai sanatoase alimente.
Sfat: Cel mai bine este sa preparati carnea proaspata, necongelata, pentru un gust cat mai bun.
3. Mai multi carbohidrati, mai putine proteine
Carbohidratii si glucidele sunt principala sursa de energie a organismului. Indiferent de ce spun dietele drastice, nu eliminati carbohidratii din alimentatia dvs. Lipsa carbohidratilor din organism duce la pierderea masei musculare si a tonusului.
Mesele dvs. ar trebui sa contina carbohidrati cat mai complecsi, in forme cat mai naturale, neprelucrate industrial.
In ceea ce priveste proteinele, surplusul acestora in alimentatie se soldeaza cu supraincarcarea organismului cu produsele metabolismului proteic, cu intensificarea proceselor de putrefactie in intestine, cu supraincarcarea ficatului si rinichilor.
Alimentatia rationala recomanda ingerarea in 24 ore a 1 g de proteine la 1 kg de greutate corporala. Sunt bogate in proteine carnea (20%), pestele (18%), ouale (12,7%), branza de vaci (18%), cascavalul (30%), soia (35%), fasolea (21%), nucile (18%), painea (8%), pastele fainoase (11%).
4. Stati departe de “otrava alba”
Incercati sa evitati pe cat posibil zaharul, si reduceti sarea din alimentatie,
Zaharul se obtine, in principal, din sfecla de zahar sau trestie de zahar. Sfecla de zahar contine peste 50 de nutrienti, in timp ce zaharul numai unul: zaharoza. Organismul uman s-a adaptat genetic sa digere si sa asimileze numai combinatii naturale de zaharuri (din fructe si legume).
Prelucrarea de catre organism a unei substante pure, obtinuta prin procedee chimice, cum este zaharoza, constituie un adevarat soc pentru o serie intreaga de organe, producand dezechilibre in lant.
De aceea, evitati pe cat posibil zaharul, inlocuiti-l definitiv cu miere sau renuntati la indulcitori.
5. Legume proaspete sau congelate
Incercati sa consumati cat mai multe legume proaspete sau congelate. Legumele incep sa-si piarda vitaminele de indata ce sunt culese. De aceea, de multe ori, legumele congelate sunt o alegere mai buna decat cele asa-zis proaspete, care zac pe rafturile supermarketurilor saptamani intregi.
De asemenea, cand sunt gatite legumele isi pierd, in mare parte, vitaminele.
Pentru a va asigura aportul necesar de fibre si vitamine naturale, folositi, in preparatele dvs. cat mai multe legume crude.
6. Faina integrala este mai buna
Incercati sa folositi numai faina din grau integral sau orez nedecorticat. Faina alba este procesata tehnologic si, prin aceste procese, pierde multe din proprietatile naturale ale graului. Acelasi lucru se intampla si cu orezul alb.
Desi nu sunt la fel de accesibile ca faina si orezul normale, produsele integrale sunt mult mai sanatoase pentru organism. Merita sa le cautati!
7. Mai putina grasime in farfurie
Incercati sa reduceti cantitatea de grasime din mesele dvs.
De exemplu, indepartati pielea de pe carnea de pui, luati intotdeauna stratul de grasime de la suprafata supelor sau a sosurilor, stergeti friptura cu un prosop de hartie pentru a absorbi grasimea.
Sunt cateva lucruri simple care vor da un aspect mai placut mancarii, si, in plus, va tin departe de supraponderabilitate.
8. Nu decojiti
Incercati sa nu decojiti cartofii si morcovii. Desi, in bucataria tratidionala totul trebuie foarte bine curatat, studiile de nutritie ne spun altceva.
Coaja cartofilor si a morcovilor contine cei mai multi nutrienti. Nu-i aruncati la gunoi!
Sfat! Folositi cartofi si morcovi cu coaja subtire si spalati-i bine inainte de a-i gati.
9. Evitati prajelile
Prajelile sunt o adevarata tortura pentru organism. Ingrasa, cresc colesterolul, favorizeaza depunerile de grasime, ingroasa arterele…Pur si simplu, nu mai prajiti alimentele in ulei. Gatiti la abur, inabusit sau pe gratar.
Sfat! Daca nu puteti sub nici o forma sa renuntati la cartofi prajiti, folositi ulei de masline ori ulei de canola.
10. Adaugati mirodenii
Oregano, busuioc, tarhon, maghiran, ghimbir, cimbr, salvie, dafin… sunt doar cateva mirodenii care imboghatesc gustul mancarii dvs., fara sa va provoace arsuri de stomac.
Folositi condimentele cat mai natural, adaugati-le la final, cand mancarea este aproape gata, pentru a nu le distruge proprietatile.
Sfat! Evitati pe cat posibil mixurile de condimente din comert sau cubuletele aromate. Sunt produse industrializate ce contin in mare parte sare si sunt daunatoare organismului dvs.
Retineti: Daca doriti sa aveti un stil de viata sanatos, este recomandabil ca alimentele sa fie consumate cat mai natural, nemodificate prin rafinare, tratamente termice sau alte tehnologii care le-ar distruge proprietatile nutritive.
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu