Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


miercuri, 24 martie 2010

Cum sa alcatuiesti meniul de Florii

Ai in familie un purtator al numelui de Florin sau Florina? Ai invitati la masa in ziua de Florii si nu stii ce le-ai putea pregati astfel incat sa multumesti pe toata lumea? Iata cateva idei din partea noastra pe care le vei putea folosi pentru a alcatui un meniu de Florii.

Sarbatoarea de Florii este in fiecare an motiv de sarbatoare pentru cei care porta nume de flori ori se numesc Florin/ Florina. In ultima duminica dinaintea Pastelui, ei isi sarbatoresc onomastica, aceasta zi fiind motiv de bucurie si pentru credinciosii care au tinut post pana acum. In duminica Floriilor se pot manca mancaruri din peste si derivate din peste, dar si alte bucate de post.

Pentru masa de Florii poti pregati mancaruri gustoase, din peste sau din legume, de post: aperitive, salate, supe, feluri principale si deserturi, care pot fi insotite de bauturi gustoase.

Aperitive pentru masa de Florii


In ce priveste aperitivele, majoritatea gospodinelor aleg salata de icre pentru aceasta zi. Pentru a pregati salata de icre de peste poti folosi fie lingura, fie mixerul de bucatarie, blenderul sau robotul de bucatarie nefiind recomandate, pentru ca icrele nu se vor lega. Vei avea nevoie de 100 de grame de icre, 300-400 de grame de ulei, sucul de la o lamaie taiata in jumatati si folosita in functie de gust, o ceapa iar pentru ornat diferite legume, in functie de preferinta. Freaca icrele cu lingura sau cu mixerul, adaugand pe rand ulei si suc de lamaie stors direct deasupra icrelor. Iti vei da seama ca icrele sunt gata daca vor fi tari si cu un aspect pufos. La final adauga ceapa taiata marunt sau data pe razatoare si da salata de icre la frigider. Le poti servi cu paine alba, neagra sau paine prajita, ornand feliile cu rosii, ardei grasi sau castraveti.

De asemenea, mai poti pregati salata de vinete, in varianta fara maioneza ori cu o maioneza de post, fasole batuta, aperitive de post pe baza de legume, precum ar fi cel cu broccoli si migdale ori o mancare de ciuperci aromatizate, reteta in care trebuie insa sa inlocuiesti untul cu margarina.

Salate si supe pe masa speciala din duminica dinaintea Pastelui


Lor le poti alatura o salata de cartofi cu maioneza, pe care o vei adapta, punand maioneza de post.

Daca vrei sa pui pe masa si o supa, poti incerca supa crema de fasole verde ori supa de fasole de post.

Ce alegi pentru felul principal de Florii


Daca vrei ca partea principala a mesei sa fie pe baza de peste poti incerca peste marinat, o mancare de peste copt cu legume ori clasicul peste prajit cu malai. In plus, te mai poti orienta catre o mancare cu somon, usturoi si rosii.

Insa poti pregati si mancaruri de post, cum ar fi snitelele de soia simple sau cu un sos de prune ori ardeii umpluti de post.

Deserturi pentru masa de sarbatoarea Floriilor


Pentru desert, te-ai putea opri la cateva idei foarte gustoase, fara lapte sau oua: o prajitura de post, o prajitura delicioasa cu ciocolata de post, dar si la niste prajiturele pe baza de banane. Acestora le poti adauga si un cozonac de post, care poate fi preparat si pentru cei care sunt vegetarieni.

Ce bauturi asezi pe masa de Florii


Acestora le poti alatura un pahar de vin, de bere sau bauturi de tip cocktail pe care le poti pregati inspirandu-te din retetele noastre de bauturi. Acestora le dar si shake-uri delicioase, precum cel cu piersici sau cel cu banane, in care va trebui insa sa inlocuiesti laptele cu lapte de soia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Persoane interesate