Incaperile unde se pastreaza cartofii ar trebui sa fie intunecate, bine ventilate si sa aiba o temperatura constanta de aproximativ 4 grade Celsius, pentru cazurile in care vei pastra cartofii pentru o perioada indelungata. Daca ii vei pastra insa pentru o perioada mai scurta, atunci ar trebui sa ii tii la temperaturi de 7-10 grade Celsius.
In cazul in care aceasta temperatura va scadea sub 4 grade, amidonul din cartofi se va transforma in zahar, astfel ca tuberculii vor deveni mai dulci.
Inainte de a-i pune la pastrare ar trebui sa ii alegi: cartofii care prezinta zone stricate ar trebui indepartati, pentru ca acestea sa nu-i contamineze si pe restul. De asemenea, ca acesti cartofi ar trebui consumati primii, dupa ce li s-au indepartat portiunile cu probleme.
Daca in timpul depozitarii, care poate depasi sase luni, cartofilor le apar zone verzi, negricioase sau muguri din care vor creste mustati, aceste portiuni ar trebui curatate inainte de a te apuca sa ii gatesti.
Poti depozita cartofii si in saci de hartie, dupa ce i-ai curatat de pamant si de tuberculi cu probleme, insa nu ii pune in acelasi sac cu ceapa, pentru ca gazul eliminat de cele doua va duce la stricarea legumelor.
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu