Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


miercuri, 3 martie 2010

Cum se pastreaza cartofii

Incaperile unde se pastreaza cartofii ar trebui sa fie intunecate, bine ventilate si sa aiba o temperatura constanta de aproximativ 4 grade Celsius, pentru cazurile in care vei pastra cartofii pentru o perioada indelungata. Daca ii vei pastra insa pentru o perioada mai scurta, atunci ar trebui sa ii tii la temperaturi de 7-10 grade Celsius.

In cazul in care aceasta temperatura va scadea sub 4 grade, amidonul din cartofi se va transforma in zahar, astfel ca tuberculii vor deveni mai dulci.

Inainte de a-i pune la pastrare ar trebui sa ii alegi: cartofii care prezinta zone stricate ar trebui indepartati, pentru ca acestea sa nu-i contamineze si pe restul. De asemenea, ca acesti cartofi ar trebui consumati primii, dupa ce li s-au indepartat portiunile cu probleme.

Daca in timpul depozitarii, care poate depasi sase luni, cartofilor le apar zone verzi, negricioase sau muguri din care vor creste mustati, aceste portiuni ar trebui curatate inainte de a te apuca sa ii gatesti.

Poti depozita cartofii si in saci de hartie, dupa ce i-ai curatat de pamant si de tuberculi cu probleme, insa nu ii pune in acelasi sac cu ceapa, pentru ca gazul eliminat de cele doua va duce la stricarea legumelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Persoane interesate