Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


joi, 11 martie 2010

Chec cu verdeata si ciuperci

Checul cu verdeata si ciuperci este un exemplu de aperitiv foarte light. Preparat usor, foarte gustos, din verdeturi, poate constitui un aperitiv atractiv pentru o masa si, de ce nu, poate fi pus pachet pentru mancare la serviciu sau la scoala.

Nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitor. Iata in continuare cum il poti pregati:

Ingrediente:

* 5 oua,
* 500g ciuperci mici,
* 3 legaturi ceapa verde
* o legatura marar,
* o legatura patrunjel
* 2 linguri smantana,
* 5 linguri faina,
* 200 grame cascaval ras.


Cum se prepara checul cu verdeata si ciuperci

Se toaca marunt toata ceapa. Separat, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Intr-o tigaie, se toarna putin ulei si se lasa la incins. Se pun ciupercile cu ceapa si se inabusesc. Dupa ce sunt gata, se iau de pe foc si se lasa la racit.

In doua boluri, se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile trebuie batute spuma.

In alt recipient, se toarna galbenusurile, faina, smantana, patrunjelul, mararul, cascavalul ras. Compozitia se amesteca bine, omogenizand ingredientele. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand. Ciupercile si ceapa inabusite se adauga in compozitie si se omogenizeaza.

Se ia o tava de chec si se tapeteaza cu ulei si faina. Se toarna intreaga compozitie in tava. Se lasa la cuptor 45 de minute.

Cum se serveste checul cu verdeata si ciuperci


Checul se lasa la racit inainte de a fi servit. Dupa ce se raceste bine, se taie felii si se aseaza pe un platou. Este foarte gustos servit alaturi de rosii cherry. Poate fi decorat cu rondele de ardei gras si cu ceapa verde. Cine doreste, poate sa-l serveasca cu paine, insa merge foarte bine si singur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Persoane interesate