Cartofii sunt legume pe care le poti gasi oriunde in lume. Tocmai de aceea variantele de cartofi sunt multiple si destul de deosebite: anumite specii din America sunt mai dulci, altele mai fainoase, insa la baza toti cartofii sunt fie albi, fie roz. Aceste legume sunt bogate in amidon, vitamina C, vitamina B6, fibre, fosfor, fier, zinc, proteine (aflate intr-un strat subtire chiar sub pielea tuberculului) si potasiu.
Insa cartoful contine si substante toxice, asa numitii glicoalcaloizi, cum ar fi solanina si ciaconina, care au rolul de a proteja planta si se gasesc in special in frunze, germeni, vlastari si fructe. In plus, atunci cand tuberculii sunt expusi la lumina, in interiorul acestora creste continutul de glicoalcaloizi din interiorul lor, concentratiile cele mai puternice aflandu-se imediat sub piele.
De aceea, daca ai tinut cartofii la soare, la lumina sau i-ai pastrat prea mult in afara mediului lor natural, este indicat sa ii gatesti la temperaturi de peste 170 grade Celsius pentru a distruge partial aceste substante.
In plus, cartofii sunt foarte cunoscuti pentru continutul lor in amidon, care se pastreaza intact si dupa ce cartoful mancat a trecut prin digestia din stomac si intestinul subtire. Aceasta substanta este considerata a fi una benefica pentru ca protejeaza impotriva cancerului de colon, scade nivelul colesterolului si a trigliceridelor si creste satietatea.
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2010
(58)
-
▼
martie
(34)
- Cartofi cu mustar la cuptor
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- Patrunjelul, verdeata cu zeci de beneficii
- Alimentele diuretice, benefice in dieta de slabire
- Peste copt cu legume
- Cum sa alcatuiesti meniul de Florii
- Cum se sarbatoreste Pastele pe glob?
- 8 motive pentru care nu este indicat sa consumi pr...
- Noi descoperiri despre efectele consumului de lactate
- Ceaiul verde te scapa de boala
- Top 10 alimente care lupta cu oboseala
- Boli cauzate de alimentatia nesanatoasa
- Influenta culorilor asupra somnului
- Cum sa vopsesti ouale in culori obtinute natural
- Vinete cu parmezan
- Chec cu verdeata si ciuperci
- Supa de ciuperci cu avocado
- Salata multicolora
- Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi
- Ce ar trebui sa stii despre drojdie
- Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta
- Cum sa folosesti zaharul in bucatarie
- Cum sa folosesti sarea in bucatarie
- Legumele si fructele protejeaza stomacul
- Pericolele din sucurile de fructe si legume
- 10 motive sa nu bei bauturi carbogazoase
- 10 idei pentru o masa sanatoasa si copioasa
- VRETI MAI MULT TRAFIC PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA?
- Prajiturele cu banane (de post)
- Prajitura de ciocolata de post
- Cum poti folosi cartofii in bucatarie
- Cum se pastreaza cartofii
- Substantele nutritive si cele toxice ale cartofului
- Cum sa folosesti morcovii in bucatarie
-
▼
martie
(34)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu