Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


duminică, 1 noiembrie 2009

Tratamentul din camara

• Cartoful: ne ajută în cazul arsurilor, degerăturilor, a erupţiilor, plăgi şi umflături ale pleoapelor. Mod de folosire: cataplasme cu cartofi cruzi raşi. Se poate adăuga ulei de măsline.
• Varza: ne ajută la dureri de gât, dureri de cap, răguşeală, arsuri, plăgi, răni, contuzii, dureri musculare sau reumatismale, entorse, vânătăi. Mod de folosire: se spală frunzele de varză, se înlătură nervurile centrale şi se strivesc trecând peste ele cu un rulou de lemn sau o sticlă. Când apare sucul pe frunze acestea pot fi aplicate astfel: se iau 2-3 frunze groase care se acoperă cu o pânză groasă şi se leagă cu tifon. Bandajul se ţine 2-4 ore sau toată noaptea dacă e cazul. Când apare senzaţia de căldură insuportabilă se aplică alte frunze proaspete.
• Ceapa ne ajută în cazul:
1. diareei-o mina de foi de ceapă la un litru de apă. Se lasă să dea în clocot 10 minute. Se bea o jumătate de litru pe zi.
2. gripă, răceală-2 cepe tăiate în felii subţiri se lasă la macerat în 1/2 l de apă. Se bea un pahar între mese şi unul la culcare timp de câteva zile.
3. tăieturi, arsuri-se aplică felii de ceapă pe leziune, se acoperă cu o pânză subţire şi se pansează
• Cireşele se pot folosi în combaterea migrenei -se strivesc cireşele şi se aplică sub formă de compresă pe frunte
• Lămâia combate:
1. greaţă, varsaturile -sucul unei lămâi stoarse adăugat în jumătate pahar de apă îndulcită cu 1/2 linguriţă de zahăr
2. durerile de cap-comprese cu suc de lămâie sau felii de lămâie pe tâmple
3. gingii care sângerează-se freacă gingiile cu o felie de lămâie, dimineaţă şi seară timp de câteva zile
4. gripă, răceli-se bea sucul unei lămâi diluat în jumătate pahar cu apa 5. hemoragii nazale-se aplică în nara care samgereaza un tampon de vată îmbibat în suc de lămâie
• Morcovul are un conţinut mare de vitamina A. Vitamina A este un valoros antioxidant care inactivează radicalii liberi extrem de periculoşi pentru om. Unul din cele mai grave efecte ale prezenţei radicalilor liberi în corpul uman este apariţia cancerului. Morcovii sunt şi o valoroasă sursă de energie. O ceaşcă cu suc de morcov baută dimineaţa este mult mai indicată decât o ceaşcă de cafea. Morcovii sunt o sursă şi de vitamina C, aproape toate vitaminele complexului B, fier, potasiu, fosfor şi sodiu. Sunt uşor de digerat şi produc eliberarea excesului de colesterol.
• Roşiile sunt o sursă bogată de vitamina C. O singură roşie conţine peste 50% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Conţin de asemenea mult fosfor organic, sodiu, calciu, potasiu, magnesiu, acid oxalic şi sulf. Pentru combaterea obezităţii, pe tot parcursul verii se bea zilnic, pe nemâncate, un pahar de roşii.
• Spanacul este mai bogat în resurse nutritive netratat termic. Spanacul mai este important şi datorită conţinutului ridicat de clorofilă.
• Sucul de ridiche curaţă sinusurile şi este utilizat ca remediu naturist şi în tratamentul amigdalitelor inflamate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate