Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


joi, 5 noiembrie 2009

STRESUL - O MARE PROBLEMA

Lucrurile nu merg intotdeauna asa cum iti doresti. Indiferent ca te-ai certat cu un coleg de serviciu, cu partenerul de viata sau cu vecinul deranjat de copilul tau care face galagie, momentele stresante trebuie depasite. Adesea, nu sunt suficiente decat cateva minute pentru a elimina tensiunea nervoasa.

Iata 5 sugestii care te pot ajuta sa scapi in doar cateva clipe de toata nebunia din jurul tau si sa te relaxezi:

1. Joaca-te cu un animal domestic. Daca nu ai tu un animal domestic, fa-i o vizita unui prieten care are un caine sau o pisica. Cateva clipe petrecute in compania micutului animal te vor face sa uiti de ziua stresanta pe care ai avut-o. S-a demonstrat stiintific ca persoanele care au animale domestice au mai multe sanse sa nu sufere probleme de sanatate legate de presiunea sangvina si sa faca fata mai usor stresului. Jocul cu un animal care adora sa fie mangaiat si rasfatat de stapan te va ajuta sa scapi de stres si-ti va oferi o portie sanatoasa de amuzament.


2. Asculta muzica preferata. Cu siguranta ai cateva melodii care iti plac foarte tare. Asadar, in momentele in care nu mai rezisti, esti foarte tensionat/a apeleaza la efectele reconfortante ale meloterapiei. Cu ajutorul influentelor sonore armonioase, muzica actioneaza direct asupra starii psihice, modificand undele cerebrale si frecventa cardiaca. Terapia prin muzica este folosita chiar de catre specialisti in tulburari mentale si chiar in tratarea unor boli psihosomatice (astm, alergii, caderea parului, anxietate, ticuri, crampe musculare, impotenta etc).

3. Citeste 10-15 minute. Ai nevoie de „o gura de aer” pentru a iesi din ritmul stresant al zilei. Fixeaza-ti ca timp de 10 minute sa citesti o lectura care stii ca iti face placere. Nu conteaza daca este vorba de un roman sau de o revista de specialitate, important este ca timp de cateva minute sa iti concentrezi atentia asupra unei activitati care iti va aduce liniste.

4. Inspira aer proaspat. O respiratie adecvata te poate ajuta sa te concentrezi mai bine la un lucru placut sau la o amintire din trecut care te-a amuzat copios. Mergi cateva minute afara la aer proaspat sau iesi pe balcon si inspira aer pe nas, umfland abdomenul, expirand apoi pe gura. Respiratia corecta difuzeaza energie la nivelul intregului organism. Corpul se elibereaza prin expiratie de gazul carbonic si toxinele acumulate si isi face plinul de oxigen.

5. Apeleaza la automasaj. Automasajul se poate practica, fie ca esti la birou, acasa sau in avion. Rezerva-ti cateva clipe si maseaza-ti diverse zone ale coprului unde se stie ca se acumuleaza energie negativa: fruntea (deasupra nasului), talpi, ceafa. Cu o crema hidratanta, frumos parfumata, iti poti masa tot corpul, incepand din cap si finalizand cu picioarele, in functie de cum iti permit miscarile. De asemenea, poti folosi o minge pe care sa-ti rulezi picioarele sau spatarul unui scaun pentru masajul dorsal.

Combina in fiecare zi una, doua sau trei sugestii pentru a controla mai bine nivelul stresului. Petrece cat mai mult timp in familie, cu persoanele dragi, de preferat in mijlocul naturii unde sa ai parte de liniste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate