• Dieta de detoxifiere ar trebui urmată în urma unor excese alimentare, după Sărbători, perioade în care s-a consumat multă băutură sau după petreceri care ale căror efecte se simt în organism.
• Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau la interval de 6 luni, primavara şi toamna.
• Când urmăm o cură de detoxifiere trebuie să ne odihnim bine, deoarece poate apărea senzaţia de oboseală. Trebuie neapărat să-ţi iei câteva zile libere, sau să urmezi cură într-un weekend
• Processul de purificare a organismului trebuie să se rezume la doar 2-3 zile.
• O şedinţă de aromaterapie sau reflexoterapie, o baie caldă cu arome, sauna şi masajul pot contribui la efectele benefice ale curei de detoxifiere
• Consumă multă apă plată, sucuri naturale de fructe şi legume, ceaiuri, cel puţin 8 pahare de lichide pe zi, cu înghiţituri mici, la interval de 10-15 minute.
• Poţi prepara la blender un cocktail de fructe: o combinaţie de mere, ananas, pepene, struguri, mango, piersici, prune, guava. Amestecă sucul cu 1-2 linguri de miere şi consumă-l imediat.
• Consumă alimente bogate în fibre. Alimentele bogate în fibre sunt: fructele şi legumele proaspete, crude şi necuratate de coajă, fructele uscate, pâinea din făină integrală, cerealele, ovăzul, orezul brun şi biscuiţii din făină integrală.
• Este foarte important că după această perioadă de detoxifiere să continui cu administrarea unor suplimente de vitamine şi minerale.
• Dieta de detoxifiere nu trebuie urmată mai mult de 3 zile. Recomandăm consultul medical şi un set de analize complete înainte de urmarea unuie cure de detoxifiere.
• Evită consumul de alcool, cafea, sucurile carbogazoase, ciocolată şi ţigările, zahăr, anumite lactate
• Trebuie să ţineţi cont că dieta de detoxifiere nu slăbeşte. „Slăbirea” resimţită este datorată eliminării apei din organism
• Detoxiferea este interzisă persoanelor cu diabet sau cu boli metabolice (anorexie, bulimie), persoanele cardiace
• Nu există nicio dovadă potrivit căreia dietele de detoxifiere ar elimină toxinele din organism. Majoritatea toxinelor sunt îndepărtate de către organism, prin funcţiile rinichiului şi ficatului, prin urină şi scaun.
• Efectele adverse ale curei prelungite sau incorecte de detoxifiere sunt: durerile de cap, anemie, hipoglicemie şi bătăi cardiace neregulate, dureri de cap, transpiraţii mirositoare, scaune urâte, iritaţii ale pielii, stări de greaţă.
• Cea mai bună dietă se bazează pe consumul de legume şi fructe crude, cereale integrale, surse importante de fibre, proteine şi acizi graşi nesaturati. În plus este necesar exerciţiul fizic şi eliminarea stresului.
• Dieta cu alimente crude este compusă în general din fructe, legume, seminţe, cereale, fructe uscate şi sucuri, condimente şi ierburi. Este o dietă care susţine consumul exclusiv de alimente crude, neprocesate şi nesupuse la tratamente termice.
• Fructele necoapte, lămâile, portocalele, mandarinele, ananasul, kiwi, afinele, căpşunile, zmeura, murele, prunele, merele, strugurii, cireşele, roşiile se încadrează în categoria alimentelor acide. După digestie însă, acestea devin alcaline şi scad aciditatea mediului intern.
• Aciditatea în general poate fi ţinută în limite normale dacă consumăm alimente alcaline, precum: cartofi, legume verzi (salată verde, broccoli, spanac, varză), morcovi, sfeclă, banane, avocado şi fructe uscate (curmale, smochine, mere, pere, caise).
• Alimentele sau suplimentele nutriţionale diuretice nu scad nivelul de ţesut adipos din organism, ci ajută corpul să elimine lichidele.
• Plantele şi ierburile cu proprietăţi diuretice sunt: pătrunjel, anghinare, sparanghel, fructe de ienupăr, ţelină, păpădie, pepenele.
• Dieta cu limonadă este strict un program de detoxifiere. Scăderea în greutate se datorează eliminării apei.
• Efectele lamaiei în cura de detoxifiere. După ce te trezeşti, stoarce 1/2 lămâie într-un pahar cu apă călduţă, 1 lingură seminţe de în măcinate şi amestecate cu apă. Beţi în fiecare seară înainte de culcare un pahar de apă plată cu sucul de la 1 jumătate de lămâie şi 1 linguriţă de miere.
• Sunt recomandate fructele uscate precum: stafide, smochine, curmale, caise;
• Înlocuiţi cafeaua cu ceaiul verde.
• Pe parcursul perioadei de detoxifiere consumaţi ceaiuri care aduc beneficii rinichilor, ficatului şi intestinului.
• Ceaiuri detoxifiante:
1. Ceaiul verde. Într-o cură de detoxifiere este recomandat să se bea trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere.
2. Ciulinul laptelui. Conţine silimarina, regenerează ficatul şi accelerează funcţiile de detoxifere ale acestuia.
3. Ceaiul de urzică. Conţine substanţe proteice şi vitamine precum vitamina K, care ajută la oprirea hemoragiilor. Este recomandat femeilor cu menstruatii abundente şi neregulate.
4. Ceaiul de trei fraţi pătaţi
5. Ceaiul de museţel pentru detoxifierea intestinală. Se bea în fiecare dimineaţă o infuzie preparată din lămâie şi flori de museţel. Lămâia se tăie rondele, se adaugă peste o linguriţă cu flori de museţel şi 200 ml apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă la macerat de seară până dimineaţă. Se strecoară prin presare şi se bea infuzia cu cei puţin 30 de minute înainte de micul dejun.
6. Ceaiul de soc este foarte bun în curele de detoxifiere. Ceaiul de soc elimină masiv toxinele şi ajută şi la scăderea în greutate. Ceaiul de soc se prepară prin adăugarea a trei linguriţe de flori de soc peste 250 de ml de apă clocotită, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 15 minute.
• Argila poate fi folosită în curele de detoxifiere, dar nu în exces. În fiecare seară se prepară o compoziţie dintr-o linguriţă de argilă şi un pahar de apă. Apa de argilă se consumă pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara înaintea orelor de masă. Primele trei zile apă de argilă se consumă fără argilă, iar restul zilelor din cură se consumă şi argila. Apoi cura se ţine 6 luni, câte 10 zile pe lună.
• Sucul de Aloe. Gel cu pulpă naturală de Aloe se bea în fiecare dimineaţă, vindecă şi curată organismul.
Despre mine
TOT O VIATA !
Impreuna vom reusi
BINE ATI VENIT!
„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2009
(108)
-
▼
noiembrie
(52)
- ”Cei care traiesc sa se bucure cu totii.Pentru ca ...
- Idei pentru postul Craciunului
- flori minunate
- FRUMOS
- Ma recunosc in toate: muzica, clip, versete
- Fără titlu
- 5 EUR bonus la inscriere
- Bagajul vietii
- CU TIMPUL...
- BICARBONATUL
- LA BIROU
- REGULI
- PIPERUL
- CARTOFUL
- NU ESTE INDICAT
- IMUNITATEA
- MINUNI IN BUCATARIE
- STRESUL - O MARE PROBLEMA
- PASTREAZA -TE TANAR
- UN SOMN DULCE
- A FI FEMEIE
- BENFICIILE NATURII GREPFRUTUL
- STAFIDELE
- KIWI
- STRUGURII
- ORBUL
- Ce s-ar intampla???
- NOI...
- Cu tine...
- Daca vrei....
- Buna dimineata
- Cele 10 fericiri
- Doar o rugaciune
- Blandul Pastor
- LECTIE
- Telina
- Ciupercile
- Patrunjelul, un pretios complex de vitamine
- A manca sanatos nu inseamna ca trebuie sa renunti ...
- Hraniti-va sanatos si renuntati la alimentele noci...
- Alimente sanatoase pe care nu le consumam
- CUM SA NE HRANIM SANATOS
- Exercitii de gimnastica pentru diferite dureri
- Lista alimentelor care nu ingrasa
- Retete delicioase, sanatoase si rapide
- SANATATE
- Cura de detoxifiere
- Alimente care va ajuta sa scapati de stres
- Fructele, sursa de vitamine
- Tratamentul din camara
- Povestea macului
- Reguli bune de urmat
-
▼
noiembrie
(52)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu