Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


duminică, 1 noiembrie 2009

Alimente sanatoase pe care nu le consumam

Nutritionistul Jonny Bowden a intocmit o lista cu alimente foarte sanatoase pe care ar trebui sa le consumam zilnic, insa nu o facem. Intr-adevar, cateva dintre aceste alimente nu se gasesc in orice magazin.

De aceea, in cartea sa, The 150 Healthiest Foods on Earth, Dr. Bowden enumera 9 alimente care se gasesc foarte usor in magazine si pe care ar trebui sa le consumam, ele fiind o sursa importanta de fibre si vitamine pentru organismul nostru.



Sfecla
Considera sfecla un fel de spanac rosu. Contine fier si pigmenti rosii care ajuta la prevenirea aparitiei cancerului. Se poate consuma proaspata, in salata, sau gatita, fiind considerata si un bun antioxidant.



Varza
Contine nurienti care ajuta la prevenirea aparitiei cancerului, ajutand in acelasi timp digestia. Se poate consuma proaspata in salata, in sandwich sau gatita (fiarta sau la cuptor).



Scortisoara
Ajuta la mentinerea cantitatii normale de zahar in sange si la controlul colesterolului. Se poate presara in cafea sau in prajituri.



Rodia
Contine foarte multi antioxidanti si este recunoscuta pentru ca ajuta la scaderea presiunii arteriale. Se poate consuma sub forma de suc (proaspat stors) sau propriu-zis, ca fruct.



Prunele uscate
Prunele uscate contin mai multi antioxidanti decat cele proaspete. Se pot consuma ca atare sau in prajituri.



Semintele de dovleac
Bogate in magneziu si minerale, semintele de dovleac sunt foarte hranitoare si sanatoase pentru organism. Se pot consuma prajite ca si gustare sau se pot presara in salata.



Sardinele
Contin asa-numitele grasimi sanatoase (acizi omega-3) si calciu. Intr-o conserva cu sardine se mai gasesc si fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si vitamina B. Alege sa consumi sardine in ulei de masline.



Sofranul
Are proprietati antiinflamatorii si protejeaza organismul de aparitia cancerului. Se consuma ca orice condiment, in salate sau presarat pe diverse alimente.



Dovleacul copt
Un aliment ce contine foarte putine calorii, dar care este bogat in fibre si vitamine ce ajuta la cresterea imunitatii organismului. Se poate consuma amestecat cu putina scortisoara si unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate