Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


joi, 5 noiembrie 2009

MINUNI IN BUCATARIE

Exista o multime de ierburi aromatice care aduc un strop de culoare si savoare primavaratica mancarurilor. Acestea au rolul de a asezona si de a da o savoare delicioasa preparatelor culinare. O mare parte dintre acestea poseda, in aceeasi masura cu aspectul gastronomic, proprietati medicinale deosebite.

Iata 5 ierburi aromatice pe care este bine sa le ai in bucatarie pentru a indeparta cele mai des intalnite afectiuni:

Ghimbir

Radacina de ghimbir este un condiment natural cu un gust usor acrisor, foarte parfumat. Se utilizeaza pentru a combate starile de greata sau pentru a ameliora problemele digestive. Ghimbirul poseda proprietati curative in ceea ce priveste regularizarea circulatiei sangvine si ameliorarea artritei. Poti prepara un ceai din ghimbir, pe care sa-l indulcesti cu miere de albire. Pentru a-i ameliora din savoarea puternica, adauga putin suc de lamaie.

Semintele de marar


Remediu miraculos din medicina naturista, semintele de marar au o multime de proprietati curative pentru organism. Cu un gust dulceag, aromatic, semintele de marar reprezinta un remediu excelent pentru problemele de digestie. Mesteca, dupa o masa bogata, cateva seminte de marar crud sau prepara-ti un ceai cald si vei combate aerofagia si tulburarile intestinale.

De asemenea, semintele de marar sunt recunoscute pentru stimularea apetitului si pentru favorizarea lactatiei la femeile care au nascut. Aplicat in comprese oculare, mararul are proprietatea de a ameliora inflamatia pleoapelor, conjunctivita si urciorul.

Usturoiul

Una dintre legumele-condiment cele mai populare, usturoiul este considerat un adevarat antibiotic. Usturoiul contine un compus numit alicina, un antioxidant recunoscut pentru proprietatile antibacteriene, antivirale si antifongice. De aceea se recomanda consumul de usturoi pentru prevenirea gripei si a racelii.

Cercetatorii au demonstrat ca usturoiul ar contribui la reducerea nivelului de colesterol si a presiunii sangvine, reducand riscul unei crize cardiace. De asemenea, se pare ca usturoiul protejeaza organismul impotriva cancerului de stomac, intestin si cancer colorectal.

Oregano

Oregano este o planta aromatica de origine mediteraneana care contine un numar foarte mare de antioxidanti. Acest condiment este un bun tonic pentru organism, imunostimulator, cu proprietati digestive si antiseptice pulmonare.

De asemenea, beneficiile medicinale includ tratarea tusei pulmonare, precum si a bronsitelor si a astmului. Adauga oregano proaspat la salate si condimenteaza-ti friptura, astfel incat sa profiti din plin de efectele pozitive pentru sanatate, cat si de gustul savuros.

Menta

Seducatoare prin aroma speciala, prospetime si racoarea pe care o da mancarurilor, menta este o planta care si-a castigat calitatea de „planta medicinala” datorita beneficiilor pentru organism. Mentolul, principalul component al mentei, detine o serie de calitati curative: ajuta la digestie, calmeaza peretele intern al stomacului, stimuleaza secretia biliara, are o actiune antispasmotica si antiseptica etc.

De asemenea, menta este un bun stimulant al sistemului nervos. Uleiul esential din menta se utilizeaza ca ingredient important in pastele de dinti, solutii bucale, inhalatoare impotriva racelii etc. Folosita pentru uz extern, menta are proprietatea de a alunga insectele, migrenele si nevralgiile dentare.

Patrunjelul

Raceala, gripa, sistem imunitar slabit, tulburari digestive, anorexie, probleme ale pielii si ale parului sunt doar cateva dintre afectiunile care se pot ameliora daca presari patrunjel cat mai des peste mancarea pe care o consumi. Bogat in calciu, magneziu, fosfor, sulf, cupru si o serie de vitamine esentiale pentru organism (complexul B si vitamina C), patrunjelul are ca efect stimularea organelor pentru a functiona corespunzator. Specialistii au descoperit ca in frunzele de patrunjel se gasesc substante antitumorale care te feresc de cancer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate