Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


duminică, 1 noiembrie 2009

Exercitii de gimnastica pentru diferite dureri

Gimnastica pentru dureri de spate

Exercitiul 1:

Stand in picioare, cu spatele drept, cu mainile prinse de degete la spate trageti umerii inapoi si inspirati. Va aplecati in fata ridicand bratele, tot cu degetele inlantuite si expirati. Continuati sa expirati cat mai profund si cu fruntea inainte va aplecati, dar in acelasi timp ridicati cat puteti bratele de trei ori.

Exercitiul 2:

Stand cu sezutul pe calcaie, respirati incet. Desfaceti calcaiele si lasati fesele pe sol. Apucati cu mana stanga, pe la spate, degetele de la bratul drept. Stati in aceasta pozitie si respirati, de mai multe ori. Schimbati bratele si, incet, va relaxati.

Exercitiul 3:

Culcate pe spate, cu mainile pe sol bine intinse, inspirati. Expirati ridicand picioarele, perfect intinse, in unghi drept. Tinandu-va corpul de mijloc cu mainile, ridicati picioarele vertical. Stand astfel, respirati incet apoi coborati mainile pe sol sprijinite pe fese. Ridicati capul si umerii si lasati incet sa coboare picioarele sprijinte apoi si capul pe sol.

Gimnastica pentru fese:

Stati jos (pe sezut) incrucisand cele 2 degete mari de la picioare si coborati incet capul privind intr-un punc oarecare pe sol. Ridicati picioarele in aceeasi pozitie, tinandu-va echilibrul. Desfaceti picioarele. Respirati regulat, pastrandu-va echilibrul. Coborati picioarele incet si repetati de cateva ori acest exercitiu.

Automasaj:

Faceti intai o miscare de aplicare inainte si, cu pumnul semiinchis, frictionati de o parte si de alta coloana vertebrala in jos, pe fese si, de acolo din nou spre spate. Coborati palmele pe pulpele picioarelor, pe dreapta si pe stanga, frecand cu degetul mare, apoi masati bine genunchiul cu podul palmei. Din pliul genunchiului coborati pe gambe apasand cu degetul mare pana la calcai.

Gimnastica pentru laba piciorului:

Apasati bine pe glezna cu degetele apoi pe partea exterioara a talpii; presiunile mari se vor face cu degetul mare. Pentru talpa presati cu pumnul strans si apasati din cand in cand si cu degetul mare interiorul acesteia.

Contra migrenei:

Faceti cateva apasari si ciupituri pe frunte, cu degetul cel mare si cel aratator, iar cu cealalta mana apasati osul occipital.

Apasati scurt cu degetul mare pe arcada ochiului si sub sprancene, insistand in golul adanciturii nasului, intre ochi.

Faceti presiuni apasand circular pe ambele tample, cu degetul mare si apoi masati cu pumnul semistrans tamplele.

Presati calota craniana apasand cu degetele, incepand deasupra cefei si pana in crestet, apoi coborati pana aproape de urechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate