Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


duminică, 1 noiembrie 2009

Ciupercile

Alegere si pastrare
Ciupercile sunt fragile, asa ca evita pe cat posibil sa le strivesti sau sa le manevrezi prea mult. Palaria lor trebuie sa fie neteda si tare, ca si codita si sa aiba un miros placut de pamant.
Pastreaza-le in frigider, in cutia pentru legume, timp de maxim 3 zile, daca este posibil invelite in pungi din hartie bruna sau acoperite cu hartie absorbanta.

Preparare
Pentru a le curata de pamant, sterge-le cu hartie absorbanta, apoi trece-le sub jet de apa rece si lasa-le sa se scurga. Daca le indepartezi codita, atunci incearca sa o dizloci cu miscari delicate pentru a se desprinde complet. Cele mai multe ciuperci cumparate din magazine sunt curate si nu necesita sa le cureti de pielita.

Sotate sau prajite
Aceasta este una dintre cele mai bune metode de gatit atunci cand servesti ciupercile ca atare. Intr-un vas neaderent incinge 25 g unt si 1 lingura ulei. Adauga 1 catel de usturoi tocat marunt si soteaza 250 g ciuperci taiate felii. Poti adauga verdeata proaspata, tocata, dupa gust, cum ar fi patrunjel sau marar sau chiar ceapa verde si cimbru.

La gratar
Pentru gratar sunt potrivite palariile largi. Amesteca unt cu usturoi tocat, sare si patrunjel proaspat, tocat si umple palariile cu acest amestec. Pune ciupercile pe gratarul incins si tine-le pana cand se patrund. Sau umple-le cu un amestec de costita taiata cuburi mici, usturoi tocat marunt, verdeata tocata si cascaval razuit.

Cu sos
Ciupercile dau consistenta si aroma mancarurilor cu sos, dar pot fi gatite in sos si servite ca atare.
Cine nu adora ciulamaua de ciuperci servita cu mamaliguta fierbinte!? Incearca si altfel: rumeneste ciupercile tale preferate in unt si apoi adauga costita taiata cuburi. Tine pe foc pana cand se rumenesc uniform si stinge cu suc de rosii, vin rosu sec si adauga verdeata proaspata tocata. Fierbe inabusit timp de 15 minute pana cand se patrund.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate