Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


joi, 5 noiembrie 2009

LA BIROU

La serviciu, nu ai posibilitatea de a degusta in liniste o masa „ca la mama acasa”. In fata calculatorului rontai adesea cativa covrigi, biscuiti, ciocolata sau produse fast-food, fara sa te gandesti ca organismul tau sufera cumplit. Un sandwici poate reprezenta o gustare sanatoasa, daca optezi pentru alimentele potrivite.

Anticipeaza masa de pranz cu un mic dejun sanatos

Adesea pe la ora 11 incepe sa ti se faca puternic foame, pe care nu o poti pacali prea usor. Infometat/a extrem de tare nu vei fi in masura sa iei cele mai bune decizii in alegerea hranei si te vei abate asupra ceea ce vei gasi mai la indemana.


De aceea, este foarte important sa iei un mic-dejun consistent si echilibrat care sa iti permita sa fii in forma toata dimineata si sa iei pauza pentru masa de pranz extrem de senin.

* O ceasca de: cafea, ceai, ciocolata – la alegere;

* O portie de cereale (paine, cereale integrale);

* O portie de glucide (miere, dulceata – tartina);

* Un produs lactat (iaurt, branza, lapte);

* Un fruct.

Tips: este important sa privilegiezi fructele si cerealele integrale in defavoarea zaharurilor lente, deoarece acestea sunt indispensabile functionarii optime a creierului.

Sfaturi utile in alegerea sandwich-ului

Indiferent ca iti prepari sandwich-ul sau il cumperi gata facut, este important sa tii cont de cateva sfaturi importante pentru sanatate:

* Evita sandwich-urile asezonate cu maioneza sau cu alte sosuri grase. Daca este necesar, schimba locul de unde ti le cumperi. Acest aspect este foarte important deoarece maioneza contine un exces de grasimi si implicit un numar mare de calorii: peste 700 cal/100g. De asemenea, contine substante cu potential alergen;

* Limiteaza sandwich-urile cu unt. Acesta produs obtinut prin agitarea smantanei contine foarte multe grasimi. Nutritionistii englezi chiar sustin ca este daunator daca este consumat in cantitati mari, deoarece favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare si chiar a infarctului;

* Opteaza pentru sandwich-uri cu cruditati (castraveti, rosii, ardei gras etc);

* Alege sandwich-uri cu paine integrala, bogata in fibre. Fibrele alimentare influenteaza absorbtia grasimilor si a glucozei la nivel intestinal si asigura un tranzit bun, prevenind constipatia. Pentru ca se umfla in interiorul intestinelor, fibrele potolesc foamea, instaland rapid senzatia de satietate;

* Privilegiaza carnea de pui sau pestele si evita diferitele tipuri de mezeluri;

* Sosul de rosii este foarte sanatos, deci consuma-l cu incredere;

* Opteaza pentru garnitura de legume (muraturi, salata verde) decat pentru sosuri grase, in special in cazul hot-dog-ului sau a shaormei.

Pentru ce desert sa optezi?

Completarea perfecta a unui sandwich este un fruct, un compot, un produs lactat (iaurt, branza alba etc). Evita produsele de patiserie, extrem de bogate in calorii si sucurile foarte dulci. Este de preferat sa bei apa, intr-o cantitate cat mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate