Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


duminică, 1 noiembrie 2009

Hraniti-va sanatos si renuntati la alimentele nocive si toxice

Alimentatia sanatoasa este cheia unui organism puternic. Pentru a sti cum sa va hraniti sanatos, trebuie sa stiti si care sunt substantele chimice sau alimentele nocive daunatoare organismului. O mare parte din aceste alimente toxice se inscrie in alimentatia de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Margarina vegetala, bauturile racoritoare, guma de mestecat sunt doar cateva din alimentele ce dauneaza grav sanatatii organismului. Informatii asupra substantelor chimice ce intra in compozitia alimentelor nocive sau toxice!

Totul despre alimentele toxice ce trebuie evitate

Pentru cei care vor sa se hraneasca sanatos si sa elimine din dieta zilnica produsele alimentare toxice, am realizat o lista care contine toate produsele alimentare ce trebuie inlaturate, treptat sau radical, din alimentatia de zi cu zi.

Prima pe lista alimentelor imbogatite cu substante chimice si artificiale se afla margarina vegetala, un adevarat pericol pentru sanatate. Aceasta contine grasimi vegetale hidrogenate care pot determina boli cardiovasculare si neurodegenerative. De cele mai multe ori, grasimile vegetale hidrogenate actioneaza asupra sistemului imunitar, determinand o sensibilitate mai mare la intoxicatii, infectii si chiar la cancer.

Guma de mestecat, consumata in exces si pe stomacul gol, duce la aparitia gastritelor si a ulcerului gastric. Aceasta contine indulcitori artificiali care pot fi extrem de periculosi in cazul copiilor, deoarece incetinesc dezvoltarea acestora si provoaca tulburari ale sistemului nervos.

Mezelurile, atat de utile cand nu aveti chef sa gatiti, sunt extrem de nocive. Acestea se inscriu in gama alimentelor toxice, deoarece contin grasimi animale, conservanti, agenti de afumare si numerosi aditivi periculosi. Toate aceste substante chimice duc la aparitia bolilor de inima sau a diferitelor tipuri de cancer. Cei care sunt in cautarea unei alimentatii sanatoase, trebuie sa renunte la consumul de mezeluri.

Bauturile racoritoare sunt cele mai nocive, dar si cele mai des consumate. Pentru o alimentatie sanatoasa, puteti inlocui bauturile racoritoare carbogazoase cu sucurile naturale preparate in casa. Bauturile racoritoare cresc riscul aparitiei bolilor de stomac si pun in pericol sanatatea dintilor. De asemenea, racoritoarele fara zahar sunt un adevarat pericol pentru diabetici.

Chips-urile, ca si margarina, contin grasimi vegetale hidrogenate, arome, dar si numerosi coloranti artificiali. Aceastea ar trebui sa fie interzise, in special copiilor, deoarece determina o crestere foarte mare a colesterolului.

Cartofii prajiti sunt alimente nocive, chiar daca putini sunt cei care s-ar gandi la acest lucru. Toxicitatea lor este data de faptul ca zaharul pe care il contin cartofii se transforma in glucoza odata cu prajirea acestora. Glucoza mareste nivelul de insulina ducand la probleme de sanatate grave.

Ganditi-va de doua ori inainte de a consuma anumite alimente! Informati-va cu privire la gradul de toxicitate al produselor alimentare existente si alegeti sa va hraniti sanatos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate