Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


sâmbătă, 31 octombrie 2009

Ghidul fructelor si legumelor

Sursa sanatatii

"Mananca multe fructe si legume!" este recomandarea specialistilor pentru un organism sanatos. Un consum ridicat de fructe si legume te protejeaza de bolile de inima, de cancer, cataracta si degenerescenta maculara, te ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala si nivelul colesterolului si sa previi durerile cauzate de diverse probleme digestive.

Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele si legumele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca acestea au un nivel crescut de antioxidanti. Dupa o analiza atenta a substantelor antioxidante din legume, fructe si uleiuri vegetale s-a constatat ca cele mai importante surse de antioxidanti sunt spanacul, ardeii, sparanghelul, guliile, zmeura, mura, capsunele, maslinele, uleiul din soia si uleiul de masline extravirgin.
Fructe
Ananas, Capsuni, Pepene verde, Prune, Prune uscate, Stafide, Zmeura, Grepfrut, Kiwi, Lamaie, Papaya, Pere, Portocale, Struguri, Afine, Banane, Caise, Merisor sau coacaze de munte, Pepene galben, Smochine
Legume
Ardei, Avocado, Sfecla, Sparanghel, Castravete, Conopida, Telina, Vinete, Broccoli, Morcovi, Varza, Varza de Bruxelles

Un comentariu:

  1. Vrei sa afli amanunte despre un fruct sau o leguma? Lasa un comentariu aici despre care din ele doresti sa afli mai multe.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate