Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


sâmbătă, 31 octombrie 2009

Legumele verzi combat depresia

Antidepresivele sunt panaceul folosit de catre majoritatea persoanelor care sufera de stari depresive. Insa, un studiu nou arata importanta si beneficiile pe care le poate aduce consumul adecvat de legume cu frunze verzi in cazul persoanelor depresive.



Cercetarile arata ca depresia este legata de cantitatea de folati (acid folic)in organism, acestia gasindu-se in cantitate insemnata in legumele cu frunze verzi, sparanghel si alte alimente. In urma studiului, expertii au constatat o deficienta de acid folic in cazul a peste 3000 de subiecti care se aflau in perioada de recuperare dupa episoade de depresie.

Nu se stie cu siguranta daca nivelul scazut de folati cauzeaza starile de depresie sau viceversa. Ceea ce a reusit sa demonstreze cercetarea de fata este ca daca folatii joaca un rol important in reglarea reactiilor biochimice de la nivelul creierului, inseamna ca daca acestia se gasesc in cantitate mica pot declansa simptome asemanatoare cu depresia (cum ar fi, oboseala si imposibilitatea de concentrare). Asadar mare atentie, pentru ca ceea ce la o prima vedere poate sa para o stare depresiva, are la fel de multe sanse sa fie doar o deficienta de acid folic.

Numeroase studii au dovedit efectele benefice ale folatilor care usureaza simptomele depresiei, atat administrati individual, cat si in combinatie cu terapia antidepresiva. Dar nu trebuie sa ne gandim ca de acum luam acid folic si ne vindecam de toate starile de proasta dispozitie. Expertii avertizeaza ca sunt mai multi factori implicati si ca probabil "multe persoane care vor citi despre acest studiu vor gandi: ma simt abatut/a? Iau un supliment cu acid folic! Nicidecum nu este acesta mesajul. In schimb speram ca psihiatrii sa fie atenti si sa verifice si nivelul de acid folic al pacientilor".


Legumele cu frunze verzi: alternativa sanatoasa

De ce sa nu incerci sa-ti maresti nivelul de acid folic consumand legume cu frunze verzi si alte alimente bogate in folati? Spanacul, sparanghelul, cerealele integrale, fasolea boabe, ficatul constituie surse bogate in acid folic. Daca vrei sa iei suplimente alimentare cu acid folic este indicat sa discuti cu un medic inainte. Doza zilnica recomandata de acid folic este de 400 micrograme.

Un comentariu:

  1. Este perfect adevarat ce se spune despre acidul folic si nu numai,deficitul de minerale, vitamine duce la boli grave,iar depresia apare atunci cand aceste valori scad.Organismul are un sistem de aparare impotriva stresului de zi cu zi,asta daca e "inzestrat"cu ce trebuie,odata penetrata aceasta aparare apar si bolile.In cultura culinara romaneasca nu se gaseste idea de un pic din fiecare,care ar rezolva situatia,acum am vazut o reclama care atinge acest aspect,insa nu stiu cata rezonanta va avea.Bineinteles ca mai ramane si partea financiara,sa nu uitam. Multa sanatate si sa mancam sanatos.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate