Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


luni, 22 februarie 2010

Detoxifierea organismului prin postul Pastelui

Postul Pastelui se imbina perfect cu perioada recomandata de medici pentru detoxifierea de primavara a organismului . Din fericire pentru noi toti, aceste saptamani de post sunt o ocazie de purificare atat la nivel spiritual cat si la nivel corporal.


Exista anumite teorii conform carora posturile de peste an reprezinta doar o metoda stabilita de comun acord de medicii si preotii de acum sute de ani, pentru a convinge oamenii sa manance sanatos si sa renunte la produsele de origine animala, macar cateva saptamani pe an. Indiferent care ar fi adevarul, este bine sa acceptam aceasta „provocare” in primul rand pentru sanatatea noastra.


Eliminarea toxinelor din organism, acumulate pe perioada iernii, ne va face sa ne simtim mai bine, sa fim mai fericiti, sa aratam mai bine si sa avem o piele mai frumoasa.


Detoxifierea inseamna neutralizarea si eliminarea tuturor toxinelor din organism. Acest proces de detoxifiere incepe intai la nivelul intestinelor, dupa care, se elimina toxinele din ficat, ajutand mai departe sangele sa elimine toate bacteriile si toxinele.


Daca pana la varsta de 30 de ani organismul reactioneaza rapid, se adapteaza si elimina deseurile fara mari probleme, dupa acest prag, corpul nostru depune un efort suplimentar in procesul de detoxifiere, motiv pentru care necesita ajutor. Lipsa de efort fizic si alimentele prefabricate sunt doi factori care accelereaza adunarea toxinelor in organism. La finalul iernii, dupa o alimentatie saraca in produse proaspete si bogata in grasimi pentru a face fata frigului, organismul nostru se afla intr-un impas si nu mai poata face fata numarului mare de toxine.


Asadar, este momentul sa dai organismului tau o mana de ajutor si sa il ajuti sa elimine o mare parte din toxinele acumulate in ultimele luni.


Iata cateva alimente care sunt perfecte atat pentru perioada postului, cat si pentru procesul de detoxifiere:

Fructe si legume


Fructele si legumele sunt esentiale atat in perioada postului, cat si intr-o cura de detoxifiere a organismului. Avand in vedere varietatea care exista pe piata, poti manca in fiecare zi alte fructe: mere, portocale, pere, struguri albi si negri, ananas, pomelo, mandarine, lamai etc. Nici legumele nu sunt de neglijat. Introdu in regimul alimentar zilnic: morcovi, cartofi, mazare, varza, salata verde, broccoli, porumb, ardei gras, ardei capia, dovlecei, castraveti, conopida etc.


Nu uita de fructele uscate sau confiate: stafide, smochine, caise, curmale etc. Acestea sunt bogate in fibre, vitamine si minerale esentiale pentru energie si vitalitate. Partea care poate deranja cumva, este aceea ca fructele uscate/confiate au un continut caloric mai mare decat al fructelor proaspete.


Toate aceste alimente pot fi mancate ca atare sau introduse in salate si diverse mancaruri.

Oleaginoase


Semintele si fructele oleaginoase sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega 3. Acestea mai contin lipide si proteine, necesare unui organism puternic. Poti consuma zilnic nuci, seminte de floarea soarelui sau dovleac, alune, arahide, fistic, migdale, susan pentru a-ti face plinul de energie.

Verdeturi


Mararul, patrunjelul si leusteanul sunt trei ingrediente esentiale intr-o cura de detoxifiere. Acestea sunt bogate in vitamine si minerale si purifica trupul. Verdeturile elimina toxinele si intretin bunastarea organismului, mai ales daca sunt consumate proaspete sau sub forma de fiertura. Partea buna este ca o legatura de verdeata nu costa mai mult de 1 leu, insa beneficiile acestora sunt de nepretuit.

Produse pe baza de soia


Deoarece soia nu contine colesterol, ci doar uleiuri minerale, vitamine, fibre si saruri minerale, este un aliment perfect atat pentru post cat si pentru detoxifierea organismului. Acesta poate fi consumat sub forma de lapte, branza, snitel, pate sau granule, asa ca oferta pentru inlocuitorul carnii este destul de variata.

Ciuperci


Pentru ca pot fi preparate in zeci de feluri, pentru ca sunt delicioare, pentru ca fac parte din categoria alimentatiei vii si pentru ca au in compozitia lor substante organice, zeci de vitamine si minerale esentiale pentru organism, ciupercile sunt perfecte pentru perioada postului si pentru detoxifierea trupului. Mai mult decat atat, ele sunt numite si „carnea vegetala” datorita continutului bogat de proteine, motiv pentru care pot inlocui cu succes produsele si preparatele din carne. In plus, 100 de grame de ciuperci contin doar 20 de calorii, motiv pentru care niciun alt ingredient nu poate concura cu acestea intr-o cura de slabire.

Lichide


Consuma multa apa, ceaiuri sau sucuri naturale de fructe. Sucurile de citrice preparate in casa sunt o sursa excelenta de vitamina C si substante detoxifiante. In ceea ce priveste ceaiurile, cel mai cunoscut si recomandat in curele de detoxifiere a organismului este ceaiul verde. Acelasi efect il are si ceaiul de urzica dar si cel de soc. De asemenea, sucul de aloe vera este un detoxifiant excelent, avand efecte de curatare a ficatului, a intestinelor si a vezicii biliare.

Renunta la:


Pentru ca procesul de detoxifiere sa fie complet, este recomandat sa renunti la cafea, tutun, bauturi carbogazoase si bauturi alcoolice. In aceste saptamani de post, incearca sa scoti aceste patru lucruri negative din organismul tau pentru a te bucura de efecte excelente.


De asemenea, evita pe cat posibil alimentele prajite, zaharul, sarea, grasimile, alimentele cu E-uri, coloranti si conservanti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate