Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


joi, 3 decembrie 2009

CUM SA PREVENIM CARCEII

Foarte multe persoane s-au lovit de neplacerile si durerile chinuitoare ale carceilor. Aceste contractii musculare sunt nemiloase si de cele mai multe ori apar in momente total nepotrivite – cand inoti, in timpul somnului sau cand esti la volanul masinii.

Desi nu sunt o afectiune serioasa, privind situatia din acest unghi, carceii ne pot pune uneori viata in pericol, motiv pentru care trebuie sa invatam sa ii prevenim.


Carceii sau crampele musculare sunt incordari involuntare ale muschilor aparuti din cauza lipsei de magneziu si calciu si se propaga in zona picioarelor, a gambelor, a degetelor, a coapselor sau a muschilor posteriori. Acestia sunt favoritati de o viata sedentara, de statul in picioare sau de efortul excesiv.


5 metode de prevenire a carceilor
1 Consuma alimente bogate in calciu
Carceii pot fi preveniti in primul rand printr-o dieta alimentara bogata in calciu si magneziu. Aceste minerale pot fi luate sub forma de medicamente, insa se pot asimila si din alimente, dupa cum urmeaza:


Calciul este continut de: lapte, iaurt, branza, spanac, brocoli, migdale, soia si orez, legume verzi, somon si smochine.


Magneziul este continut de: cacao, germeni de grau, soia, migdale, ciocolata, alune, nuci, patrunjel, banane, prune si spanac.


Cate o lingurita de miere mancata dupa fiecare masa va tine la distanta carceii.
2 Hidrateaza-ti corpul


De asemenea, pentru prevenirea carceilor, este nevoie de o hidratare puternica asa ca incearca sa bei cat mai multe lichide zilnic.
3 Fa miscare fizica


Nu sta prea mult pe scaun, dar nici in picioare. 20 de minute de miscare fizica zilnic te vor scapa de carcei.
4 Maseaza-ti periodic zonele afectate


Mergi la sauna daca ai posibilitatea, iar atunci cand faci baie in cada, pune in apa 3 – 4 aspirine efervescente si maseaza locurile in care apar de obicei durerile. De asemenea, dupa baie maseaza-ti picioarele cu o lingurita de ulei de masline in care ai adaugat 2 – 3 picaturi de ulei de lavanda sau arnica.
5 Fereste-te de frig


In sezonul rece, carceii apar mult mai des in zona membrelor inferioare din cauza frigului. De aceea, este indicat sa porti incaltaminte adecvata, sa nu mergi descult pe gresie si nu stai cu picioarele in apa rece.

Un comentariu:

  1. Mulţumesc frumos...
    şi eu am probleme cu cârcei,
    sper să îmi fie de folos sfaturile
    tale..
    O zi excelentă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate