Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


marți, 15 decembrie 2009

8 sfaturi pentru un par sanatos

Pentru a preveni caderea si deteriorarea parului tau trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.
1. Nu exagera cu samponul
Spalarea frecventa cu sampon duce catre uscarea parului. Multi considera ca spalarea parului cat mai des este sanatoasa, asa ca se spala de cateva ori pe zi.
De fapt, nu spalarea este problema, ci samponul. Acesta contine ingrediente de curatare foarte puternice care elimina grasimea naturala a parului, ceea cea care de fapt il hidrateaza.
Pe de alta parte, samponarea usoara stimuleaza glandele sa produca grasime, asa ca este bine sa folosesti sampon o data la 3 zile.
2. Poarta-te frumos cu parul tau
Parul uscat este foarte fragil si sensibil, de aceea se rupe si cade. Poarta-te frumos cu el: spala-l cu sampon la cateva zile si perie-l cu grija si incet. Nu te scarpina in cap cu unghiile, ci maseaza-l cu degetele usor.
3. Foloseste sampon potrivit tipului tau de par
Parul are nevoie de sampon adecvat lui. Cel mai bine este sa testezi un sampon mai intai pe tenul tau sa vezi cum reactioneaza acesta. Nu pui in cap un sampon care iti inroseste tenul sau te ustura atunci cand e aplicat pe fata. Medicii recomanda samponul pentru copii pentru ca are un ph mult mai bun.
4. Nu te zgarci la balsam
Parul are nevoie de balsam pentru a avea stralucire. Foloseste produse care nu contin alcool pentru ca acestea vor usca mai mult parul. Iti recomandam sa folosesti un balsam care nu miroase prea puternic: cu cat miroase mai puternic, cu atat are mai mult alcool. Daca ai parul foarte uscat, foloseste si masca pentru par pe perioada noptii de cateva ori pe saptamana.
5. Numara pana la 100
Nu exagera cu periatul parului: pieptana-ti parul de cel mult 100 de ori. Daca exagerezi, acesta se va rupe si va cadea din ce in ce mai mult. Asa ca perie parul cu foarte mare blandete si grija. Peria pe care o folosesti ar trebui sa aiba zimtii mai rari si nu foarte tari ca sa nu faca rau parului.
6. Masajul face bine si la par
Maseaza-ti scalpul de cateva ori pe saptamana. Cel mai bine este ca masajul sa fie facut in timpul samponarii cu ajutorul degetelor. Masajul regulat va stimula glandele sa secrete grasime si este foarte placut.
7. Ofera parului perioade de relaxare
Daca marti ai parul ondulat, miercuri il vopsesti, iar joi il indrepti cu placa, acesta va suferi enorm si va deveni uscat si deteriorat. Acum nu trebuie sa renunti la aranjarea parului, ci doar sa lasi sa treaca o perioada intre momentele de coafat, vopsit, etc.
8. Ai grija la aerul fierbinte
Aerul fierbinte al uscatorului de par si peria cu care il intinzi pot fi placute pentru tine, dar distrugatoare pentru parul tau. Daca nu poti renunta definitiv la acestea, atunci cel mai bine este sa folosesti o temperatura mai joasa la uscator si astfel eviti ruperea si caderea parului in timpul uscarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate