Impreuna vom reusi

BINE ATI VENIT!

„ ACESTE SFATURI TREBUIE SĂ LE AI APROAPE DE SUFLET PENTRU REALIZAREA VISELOR TALE ŞI A CELOR DRAGI „


marți, 15 decembrie 2009

REGULI!!

Din pacate, nu depinde numai de gusturile tale... Pranzul tau va fi in functie de ce faci in aceasta perioada: daca vrei sa slabesti, daca mergi la sala, daca ai prea putin timp, etc.
Obiceiul de a nu manca acasa nu este foarte sanatos pentru ca, chiar daca ne satisface poftele, nu ajuta la tinerea sub control a grasimilor si caloriilor. Mai ales in cazul pranzului ne lasam invinsi de lacomie si de graba, ingurcitand feluri de mancare foarte consistente sau sandwich-uri bogate in sosuri.
In acest fel insa, se va resimti nu doar silueta, ci si digestia. Grasimile din abundenta, in ingrediente ca maioneza, sau mezelurile se digera foarte lent. Astfel, in timpul dupa-amiezei, se ajunge la o adevarata somnolenta si se va lucra cu dificultate. Ce sa faci atunci?
Va prezentam in continuare patru pranzuri studiate ad-hoc pentru diferite exigente. Te vor ajuta sa rezolvi toate acele situatii in care nu stii ce sa mananci: cand vrei sa dai jos cateva kilograme, cand valorifici pauza de pranz frecventand o sala de gimnastica, cand ai foarte putin timp, cand ai o digestie mai dificila sau suferi de balonari.
1. Pranz cand esti la dieta
Ce trebuie sa mananci: o portie de branza slaba (100 de grame) cu rosii (200 de grame) si o felie de paine (50 de grame). E un pranz complet care te va ajuta sa-ti mentii silueta. Contine 285 de calorii, aducand foarte putini carbohidrati din felia de paine. Branza o poti amesteca cu rosiile si astfel nu mai adaugi ulei. Band cola light sau suc de portocale vei fi satisfacuta cu doar 5 calorii.
Alternative: daca nu suporti lactatele, inlocuieste branza slaba cu friptura de vita sau curcan (80-100 de grame). Poti inlocui si rosiile cu orice alta leguma, dar atentie la adaosul de ulei. Prefera otetul, sucul de lamaie, iaurtul sau ierburi aromatice.
Ce sa mananci in restul zilei: micul dejun - o ceasca de lapte semi-degresat (150 ml) cu 40 de grame de cereale (4 linguri).
Gustare - un iaurt slab cu fructe. Cina - salata de verdeturi (150 de grame) cu o lingurita de branza rasa (5 grame); sunca presata sau muschi afumat (80-100 de grame) cu salata de legume fierte (200 de grame) cu o lingurita de ulei (10 grame) si 50 de grame de paine. Salata de mere si portocale (200 de grame).
2. Pranz daca mergi la sala
Ce trebuie sa mananci: salata de paste (50 de grame) cu mazare (20 de grame), sunca presata (30 de garme) si cascaval (20 de grame). Poti adauga o lingurita de ulei (10 grame). Carbohidratii din paste sunt ideali pentru a reintegra rezervele de energie utilizate in timpul gimnasticii, asa cum marul iti va da zaharul de absorbtie imediata.
Acest pranz are si aportul necesar de proteine (mazarea, sunca si branza) pe langa sarurile minerale si vitaminele continute in fructe si suc. Totul continand doar 540 de calorii.
Alternative: poti manca o salata de orez in locul pastelor sau un sandwich cu sunca, verdeturi sau legume si branza.
Ce sa mananci in restul zilei: mic dejun - o ceasca de lapte semi-degresat cu doua felii de paine toast unse cu gem.
Gustare - o banana, care satura si reintegreaza potasiul pierdut prin transpiratie.
Cina - o felie de carne (150 de grame de biftec la gratar), doua felii de paine (50 de grame) cu o garnitura de legume (200 de grame) si o lingurita de ulei (10 grame).
3. Pranz daca esti mereu pe fuga, foarte ocupata
Ce trebuie sa mananci: un iaurt integral (125 ml) cu un fruct taiat bucatele (un mar, o para, 100 de grame de ananas, o jumatate de banana, 100 de grame de struguri) plus 5 biscuiti.
Iaurtul cu fructe este un aliment aproape complet, continand zahar de prim ajutor, proteine si saruri minerale. In plus este foarte usor de digerat. Biscuitii iti furnizeaza carbohidratii de lenta absorbire care iti dau energie pentru toata dupa-amiaza. Pentru a-ti potoli setea, prefera apa minerala gazoasa celei naturale deoarece favorizeaza digestia.
Alternative: daca te simti slabita si vrei ceva dulce, alege o budinca de vanilie cu 3 biscuiti.
Ce trebuie sa mananci in restul zilei: mic dejun - lapte semi degresat (150 de ml) si un sandwich (30 de grame) cu gem.
Gustare - un pachetel de biscuiti sarati, sticksuri (25 de grame).
Cina - avand in vedere pranzul redus la minim, poti sa-ti pregatesti o cina completa: spaghetti cu sos de rosii (50 de grame) si carne la gratar (120 de grame) cu garnitura de legume fierte sau crude (200 de grame) si o lingurita de ulei (10 grame).
4. Pranz daca suferi de balonari
Ce trebuie sa mananci: orez fiert (60 de grame) cu morcovi fierti (30 de grame), cu o lingurita de ulei (5 grame) si una de branza rasa (5 grame), plus 3 felii toast. Orezul fiert este foarte usor de digerat si iti aduce carbohidrati, adica te vei mentine satula pe toata durata dupa-amiezei. Morcovii contin multe fibre si nu te umfla.
Trebuie sa eviti painea proaspata care este foarte greu de digerat din cauza miezului si poate sa-ti provoace balonare din cauza drojdiei. Prefera painea toast. Bea la sfarsit un ceai de marar care are un efect antibalonare. Ca sa se mareasca efectul digestiv trebuie baut cald.
Alternative: daca nu ai avut timp sa-ti prepari acasa pranzul, poti comanda o portie de branza slaba (120 de grame) cu un cartof sau 2 dovlecei fierti si o lingurita de ulei.
Ce trebuie sa mananci in restul zilei: mic dejun - o ceasca de ceai sau de lapte (evita lamaia pentru ca stimuleaza sucurile gastrice) si 3 felii toast cu miere.
Gustare - o para.
Cina - poti alege intre paste (50 de grame) cu unt (5 grame), legume fierte (200 de grame), gris sau mamaliga (150 de grame), apoi peste fiert (150 de grame) mult mai usor de digerat decat carnea, si doi cartofi fierti (250-300 de grame).
NU UITA: La pranz, iesi din priza!
- Nu manca in timp ce lucrezi, nu vorbi cu colegii in timp ce mananci. Inchide computerul, nu raspunde la telefon si acorda-ti cel putin jumatate de ora pentru pranz si 5-10 minute pentru gustare, respectand mereu acelasi program.
- Aseaza-ti masa cu grija, astfel impresia de pranz complet te va tine departe de snacks-urile de dupa amiaza.
- Dupa ce ai mancat, schimba locul. Daca poti, ia o gura de aer sau bea o cafea la bar. Fa cativa pasi ca sa reactivez circulatia.
Vor avea de castigat atat digestia cat si starea de spirit.

6 pasi catre o viata fara tigari

Nu mai vrei sa te expui bolilor grave care pot aparea la fumatori si vrei sa te lasi de fumat. De data aceasta DEFINITIV. Ai mai incercat de cateva ori, dar mereu te-ai reapucat pentru ca stres-ul cotidian este o scuza buna sa mai “tragi” inca o tigara.Stii ca nicotina da dependenta si este un drog chiar mai puternic decat cocaina in acest sens si ca are efecte deavastatoare asupra plamanilor (cancer, tuse si expectoratii, pneumonie, tuberculoza), asa ca ai toate motivele sa renunti. Stiu ca este greu, dar nu imposibil. Pentru a trece mai usor peste aceasta etapa din viata ta si a iesi invingatoare in lupta cu tutunul, iti dau si eu “o mana de ajutor” cu cateva sfaturi:
1. “Inarmeaza-te” cu multa rabdare.Stiu ca vrei ca tot acest efort (pentru ca asa este perceput) sa nu dureze mai mult de o luna si sa dispara dependenta de tigari usor si repede. Fumezi de cativa ani sau nici macar nu-ti mai amintesti de cand, asa ca este absolut normal sa nu reusesti sa renunti imediat.Relaxeaza-te, nu te gandi numai la factorul timp, ai multa rabdare cu tine si cu tot acest proces. Daca ziua de ieri sau pe cea de maine nu o poti schimba, prezentul iti apartine. Fiecare zi este altfel, vei observa ca evoluezi cu pasi mici, dar siguri.
2. Fii optimista! Inceputul este intotdeuna greu.Daca te gandesti mereu ca nu vei reusi sa renunti la tigari pentru ca fumezi de atata timp sau ca ai mai incercat si nu a mers, pornesti la drum cu stangul (cum spune o vorba din popor).Mai bine ia in calcul toate lucrurile bune pe care ti le poate aduce aceasta schimbare majora in viata ta. Sanatatea ta si a copiilor tai nu va mai fi in pericol, banii pe care ii dadeai pe tigari vor ajunge pentru innoirea garderobei tale (sau orice alte hobby-uri, placeri) si iti lungesti viata cu pana la 10 ani. Succesul pe termen lung, indiferent de natura lui, incepe de la autosugestie. Puterea mintii este foarte mare.
3. Ai grija de tine mai mult decat de obicei.Aceasta perioada este mult mai solicitanta pentru organismul tau.- Eliminarea toxinelor din corpul tau necesita si o alimentatie mai sanatoasa, bogata in minerale, vitamine, calciu. Mananca mai des, nu neaparat in cantitati mai mari.- Somnolenta isi va face simtita prezenta pentru ca organismul simte nevoia de “recuperare” ca dupa o boala lunga si grea. Nu te impotrivi, dormi mai mult daca ai posibilitatea. - Apa te va ajuta foarte mult in acest proces de renuntare la nicotina. Este o modalitate foarte eficienta de a elimina cat mai repede toxinele din organism. Bea cat mai multe lichide, hidratarea va reface celulele distruse de tigari.- Miscarea este o metoda foarte buna de a transpira, eliminand astfel toxinele. Mergi pe jos zilnic, cel putin o ora, asta in cazul in care nu ai deja o activitate sportiva preferata.- Ia multivitamine zilnic pentru a te ajuta sa-ti recapeti energia mult mai repede.
4. Cere ajutor daca simti nevoia.Studiile au aratat ca persoanele care vor sa renunte la tigari si apeleaza la ajutorul site-urilor care se ocupa de aceasta problema (care au si forumuri), prietenilor de incredere sau la institutiile specializate au sanse mult mai mari sa poata scoate definitiv acest viciu din viata lor.Nimic nu se comapara cu sprijinul pe care ti-l poate oferi o persoana care a trecut prin aceeasi situatie ca si tine.
5. Renunta la “o ultima tigara”.Daca te lasi prada “ispitei” unei ultime tigari, sunt sanse foarte mari sa revii la un pachet pe zi. A te lasa de fumat inseamna a renunta de tot la tigari, nu doar a le reduce numarul. Nu asta este solutia pentru o viata sanatoasa.
6. Nu lasa timpul sa “stearga” amintirile.Vrei sa renunti la fumat din mai multe motive. Nu lasa trecerea lunilor, anilor sa iti intunece amintirile acelor momente in care te simteai atat de rau din cauza tigarilor.Aminteste-ti adesea de acele clipe poate povestind si prietenilor, cunostintelor de starea prin care ai trecut, incurajand astfel sip e altcineva sa-ti urmeze exemplul.Priveste aceasta etapa de detoxifierea de nicotina ca pe o provocare noua si incitanta a vietii tale, la finalul careia dor TU trebuie sa iesi invingatoare.

8 sfaturi pentru un par sanatos

Pentru a preveni caderea si deteriorarea parului tau trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.
1. Nu exagera cu samponul
Spalarea frecventa cu sampon duce catre uscarea parului. Multi considera ca spalarea parului cat mai des este sanatoasa, asa ca se spala de cateva ori pe zi.
De fapt, nu spalarea este problema, ci samponul. Acesta contine ingrediente de curatare foarte puternice care elimina grasimea naturala a parului, ceea cea care de fapt il hidrateaza.
Pe de alta parte, samponarea usoara stimuleaza glandele sa produca grasime, asa ca este bine sa folosesti sampon o data la 3 zile.
2. Poarta-te frumos cu parul tau
Parul uscat este foarte fragil si sensibil, de aceea se rupe si cade. Poarta-te frumos cu el: spala-l cu sampon la cateva zile si perie-l cu grija si incet. Nu te scarpina in cap cu unghiile, ci maseaza-l cu degetele usor.
3. Foloseste sampon potrivit tipului tau de par
Parul are nevoie de sampon adecvat lui. Cel mai bine este sa testezi un sampon mai intai pe tenul tau sa vezi cum reactioneaza acesta. Nu pui in cap un sampon care iti inroseste tenul sau te ustura atunci cand e aplicat pe fata. Medicii recomanda samponul pentru copii pentru ca are un ph mult mai bun.
4. Nu te zgarci la balsam
Parul are nevoie de balsam pentru a avea stralucire. Foloseste produse care nu contin alcool pentru ca acestea vor usca mai mult parul. Iti recomandam sa folosesti un balsam care nu miroase prea puternic: cu cat miroase mai puternic, cu atat are mai mult alcool. Daca ai parul foarte uscat, foloseste si masca pentru par pe perioada noptii de cateva ori pe saptamana.
5. Numara pana la 100
Nu exagera cu periatul parului: pieptana-ti parul de cel mult 100 de ori. Daca exagerezi, acesta se va rupe si va cadea din ce in ce mai mult. Asa ca perie parul cu foarte mare blandete si grija. Peria pe care o folosesti ar trebui sa aiba zimtii mai rari si nu foarte tari ca sa nu faca rau parului.
6. Masajul face bine si la par
Maseaza-ti scalpul de cateva ori pe saptamana. Cel mai bine este ca masajul sa fie facut in timpul samponarii cu ajutorul degetelor. Masajul regulat va stimula glandele sa secrete grasime si este foarte placut.
7. Ofera parului perioade de relaxare
Daca marti ai parul ondulat, miercuri il vopsesti, iar joi il indrepti cu placa, acesta va suferi enorm si va deveni uscat si deteriorat. Acum nu trebuie sa renunti la aranjarea parului, ci doar sa lasi sa treaca o perioada intre momentele de coafat, vopsit, etc.
8. Ai grija la aerul fierbinte
Aerul fierbinte al uscatorului de par si peria cu care il intinzi pot fi placute pentru tine, dar distrugatoare pentru parul tau. Daca nu poti renunta definitiv la acestea, atunci cel mai bine este sa folosesti o temperatura mai joasa la uscator si astfel eviti ruperea si caderea parului in timpul uscarii.

joi, 3 decembrie 2009

CUM SA PREVENIM CARCEII

Foarte multe persoane s-au lovit de neplacerile si durerile chinuitoare ale carceilor. Aceste contractii musculare sunt nemiloase si de cele mai multe ori apar in momente total nepotrivite – cand inoti, in timpul somnului sau cand esti la volanul masinii.

Desi nu sunt o afectiune serioasa, privind situatia din acest unghi, carceii ne pot pune uneori viata in pericol, motiv pentru care trebuie sa invatam sa ii prevenim.


Carceii sau crampele musculare sunt incordari involuntare ale muschilor aparuti din cauza lipsei de magneziu si calciu si se propaga in zona picioarelor, a gambelor, a degetelor, a coapselor sau a muschilor posteriori. Acestia sunt favoritati de o viata sedentara, de statul in picioare sau de efortul excesiv.


5 metode de prevenire a carceilor
1 Consuma alimente bogate in calciu
Carceii pot fi preveniti in primul rand printr-o dieta alimentara bogata in calciu si magneziu. Aceste minerale pot fi luate sub forma de medicamente, insa se pot asimila si din alimente, dupa cum urmeaza:


Calciul este continut de: lapte, iaurt, branza, spanac, brocoli, migdale, soia si orez, legume verzi, somon si smochine.


Magneziul este continut de: cacao, germeni de grau, soia, migdale, ciocolata, alune, nuci, patrunjel, banane, prune si spanac.


Cate o lingurita de miere mancata dupa fiecare masa va tine la distanta carceii.
2 Hidrateaza-ti corpul


De asemenea, pentru prevenirea carceilor, este nevoie de o hidratare puternica asa ca incearca sa bei cat mai multe lichide zilnic.
3 Fa miscare fizica


Nu sta prea mult pe scaun, dar nici in picioare. 20 de minute de miscare fizica zilnic te vor scapa de carcei.
4 Maseaza-ti periodic zonele afectate


Mergi la sauna daca ai posibilitatea, iar atunci cand faci baie in cada, pune in apa 3 – 4 aspirine efervescente si maseaza locurile in care apar de obicei durerile. De asemenea, dupa baie maseaza-ti picioarele cu o lingurita de ulei de masline in care ai adaugat 2 – 3 picaturi de ulei de lavanda sau arnica.
5 Fereste-te de frig


In sezonul rece, carceii apar mult mai des in zona membrelor inferioare din cauza frigului. De aceea, este indicat sa porti incaltaminte adecvata, sa nu mergi descult pe gresie si nu stai cu picioarele in apa rece.

Persoane interesate